Local

Fostul șef al Consiliului Județean mai are de tremurat: judecătorii au decis audierea înregistrărilor!

Publicat: 21 oct. 2019

Magistrații Tribunalului Iași au decis o nouă amânare în dosarul „Albumul”. Astfel, la finele săptămânii trecute, instanța a amânat procesul în care inculpat este fostul șef al Consiliului Județean (CJ), Cristian Adomniței, pentru data de 15 noiembrie. „Instanța amână cauza pentru a se proceda la audierea înregistrărilor admise în cauză”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Scandalul „Albumul”

În urmă cu aproximativ patru ani, procurorii DNA au trimis în judecată mai multe persoane. Printre acestea se regăsește și Cristian Mihai Adomniței, pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual. După izbucnirea scandalului, dosarul a fost intitulat generic „Albumul”. Potrivit anchetatorilor anticorupție, în august 2013, la nivelul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă, din cadrul CJ Iași, a fost redactat caietul de sarcini în scopul achiziției prin procedura „cerere de ofertă” de servicii de tipărire materiale de promovare a județului Iași.

Contractul, ce viza realizarea unor broșuri și albume, a fost adjudecat de SC Laser Co SRL, administrată de Letiția Popa, și semnat pe 27 septembrie 2013. Oamenii legii au concluzionat că, de fapt, unele dintre bunuri nu au fost livrate. Reperele nepredate au valoare totală, conform contractului, de 213.005,71 lei, potrivit DNA. „În perioada martie-aprilie 2015, inculpatul Adomniței Cristian Mihai, în calitate de președinte al CJ Iași, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Jinga Teodora și Irimescu Carmen Ingrid. Asta, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală”, au afirmat procurorii anticorupție.loading...

Adauga un comentariu