Local

Fostul șef de la Permise a pierdut procesul intentat unui ieșean din cauza unei pagini de pe Facebook. Vasile Zacornea se cuplase cu doi polițiști, cerând daune morale de la bărbatul care picase examenul de două ori! (EXCLUSIV)

Publicat: 09 iun. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Fostul șef de la Permise a pierdut procesul intentat unui ieșean din cauza unei pagini de pe Facebook. Vasile Zacornea se cuplase cu doi polițiști cerând daune morale de la bărbatul care picase examenul de două ori EXCLUSIV
Fostul șef de la Permise, Vasile Zacornea, a pierdut litigiul intentat unui ieșean din cauza unei pagini de pe Facebook

Recent, fostul șef de la Serviciul de Permise a pierdut procesul intentat unui ieșean. Scandalul a izbucnit din cauza unei pagini de pe rețeaua de socializare Facebook. Vasile Zacornea se cuplase cu doi polițiști, cerând daune morale de la bărbatul care picase examenul de două ori. Totuși, sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de polițiștii ieșeni.

Fostul șef de la Permise a pierdut procesul intentat unui ieșean din cauza unei pagini de pe Facebook. Vasile Zacornea se cuplase cu doi polițiști, cerând daune morale de la bărbatul care picase examenul de două ori!

„Instanța respinge acţiunea civilă formulată de către reclamanţi, ca nefondată. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de către intervenientă, ca nefondată. Respinge cererile reclamanţilor şi intervenientei referitoare la cheltuielile de judecată, ca nefondate”, au afirmat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Fostul șef de la Permise a pierdut procesul la prima instanță

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către reclamanți. Procesul dintre polițiști și pârât a început pe data de 17 februarie 2020. Atunci, 3 examinatori auto au decis să acționeze în judecată un ieșean, Gabriel T., după ce acesta din urmă ar fi creat o pagină pe rețeaua de socializare Facebook.

Astfel, Vasile Zacornea, Ciprian Ionuț Ciobanu și Ștefan Grecu le-au cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să îl oblige pe Gabriel T. la plata unor daune morale de câte 5.000 de lei (în total, 15.000 de lei), să constate caracterul ilicit al faptelor pârâtului prin care acesta ar fi adus atingere reputației reclamanților, să îl oblige pe acesta la încetarea comiterii unor fapte similare, să șteargă postările de pe Facebook cu privire la reclamanți, dar și pagina pe care ar fi creat-o pe rețeaua de socializare.

De unde a pornit scandalul

Cei 3 angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au susținut că, în cursul anului 2017, Gabriel T. și o cunoștință de-a sa, Bianca, ar fi dat examenul pentru obținerea permisului auto pentru categoriile „B+E”. Potrivit reclamanților, Gabriel T. ar fi susținut examenul de 2 ori, iar cunoștința sa – de 3 ori, iar, la finele lunii ianuarie 2020, cei doi ar fi promovat.

„După primele încercări nereușite, pârâtul ne-a bombardat instituția cu petiții și contestații. Ulterior, a creat grupul de Facebook „Examen Auto Fără Curcani”, în cadrul căruia și-a manifestat nemulțumirile, dar depășind limitele decenței și ale profesionalismului”, au subliniat cei 3 examinatori auto în cererea depusă la instanță.

Potrivit acestora, pe 23 ianuarie 2020, pârâtul ar fi publicat pe grupul de Facebook o

„Scrisoare deschisă către șeful Poliției Permise Iași, polițistul examinator Zacornea Vasile”, în cadrul căreia îi solicita acestuia să demisioneze. Reclamanții au mai afirmat că, pe 27 ianuarie 2020, acesta ar mai făcut o postare în care îi solicita lui Vasile Zacornea „să fugă”. Cei 3 examinatori auto mai susțin că acesta ar mai fi făcut postări pe 29 și, respectiv, pe 31 ianuarie 2020, în care i-ar fi atacat direct. Potrivit reclamanților, ultima postare ar fi fost intitulată „Șeful Poliției Permise Iași își duce victimele la WC?!”.

Ce a spus ieșeanul dat în judecată de polițiști

La rândul său, ieșeanul dat în judecată a formulat o întâmpinare, prin care a solicitat respingerea acţiunii, ca neîntemeiată.

„Reclamanţii au reacţionat prin această acţiune de intimidare a mea ca urmare a unor plângeri penale pe care le-am depus împotriva lor. Nu am creat niciun grup pe Facebook numit „Examen auto fără curcani”, astfel cum precizează reclamanţii, ci am publicat articole pe pagina de Facebook. Formularea de petiţii şi contestaţii către Instituţia Prefctului Judeţului Iaşi reprezintă un drept, nu un fapt ilicit, cum argumentează reclamanţii. Ei nu au resimţit ca jignitoare cuvintele folosite de ceilalţi cetăţeni care au publicat comentarii la articolele mele de pe pagina de Facebook, sensibilitatea acestora fiind strict legată de numele meu. Prin solicitarea de ştergere de pe Facebook a tuturor imaginilor foto sau video şi a postărilor de pe grupul „Examen auto fără curcani”, precum şi a grupului însuşi, se doreşte ascunderea celor publicate despre faptele care fac obiectul cercetărilor penale în curs şi, totodată, acest fapt contravine dreptului la liberă exprimare”, a susținut ieșeanul în instanță.

Judecătorii au respins acțiunea formulată, printre alții, de fostul șef de la Permise, considerând că, în cadrul procesului, reclamanții nu au dovedit sub ce aspect cer daune morale şi în ce măsură drepturile nepatrimoniale le-au fost afectate, ce anume au pierdut pe plan fizic, psihic, social, profesional și familial din ceea ce a însemnat pentru acesta o viață normală.

Comentarii
  • Nu e normala decizia judecatorilor. Adica, un frustrat incepe sa scrie de tine verzi si uscate si judecatorul intreaba „ce ai pierdut”? Pai ala nu-i judecator, e aliat cu loazele…

  • Zacornea un arogant imbacsit cu aere de general. Militian facut ofiter la apelul bocancilor care s-a crezut stapanul inelelor.

  • @Sictir, wai imbacsit esti tu, habar n-ai ce vorbesti, doar ca ai internet. Zacornea nu afost miitian , a ajuns subofiter dupa Revoutie si ofiter la 40 de ani. Stii si tu o vorbacu apeul bocancilor, habar n-ai de unde vine concret, dar o folosesti sa ai ce scrie. Mars si fa ceva util , nu te f.te grija de p.la altora.

Adauga un comentariu