Local

Fostul senator Dan Constantin Vasiliu s-a stins din viață. Mărturia dureroasă a familiei unuia dintre cei mai apreciați politicieni ai Iașului din ultimii ani

Publicat: 07 nov. 2020
Fostul senator de Iași Dan Constantin Vasiliu s-a stins recent din viață după o grea suferință
Fostul senator de Iași Dan Vasiliu

Veste tragică în mediul politic și diplomatic din județul Iași. Unul dintre cei mai apreciați oameni politici și demnitari din Iași, Dan Constantin Vasiliu, s-a stins din viață după o grea suferință, la vârsta de 69 de ani. Cel care a condus filiala ieșeană a Partidului Democrat și a reprezentat țara noastră la cel mai înalt nivel s-a stins înconjurat de familie și de apropiați în casa sa din municipiul Iași

Tragedie în mediul politic ieșean. Fostul senator Dan Constantin Vasiliu a încetat din viață la vârsta de 69 ani, după o grea suferință. Dan Constantin Vasiliu a fostul unul dintre cei mai apreciați oameni din politica locală, el reprezentând județul Iași timp de mai multe mandate în Parlamentul României. Pentru ceea ce a reprezentat el la nivelul județului Iași, dar și pentru toți cei apropiați, familia a ținut să-i aducă un ultim omagiu.

„A fost un om cu o foarte mare demnitate, integritate, cu coloană vertebrală și un adevărat stâlp al familiei. Tata a fost un exemplu pentru mine, fiica lui, pentru nepoții săi, dar și pentru mulți oameni. Tata a suferit mult din cauza comunismului în copilărie, dar a trecut cu bine peste acea perioadă. A avut o demnitate care l-a caracterizat pe tot parcursul vieții”, a spus Anca Velio, fiica fostului senator ieșean.

Ani petrecuți în Tunisia. Fostul senator Dan Constantin Vasiliu a reprezentat România în străinătate

Dan Constantin Vasiliu a fost senator în perioada 1992-1996 și 1996-2000. Fostul lider al Partidului Democrat a reprezentat și țara noastră la cel mai înalt nivel. După 2012 a ajuns în Tunisia ca diplomat pentru a reprezenta România peste hotare.

„În Tunisia a stat câțiva ani, până în 2016, an în care a revenit în țară. Acolo a fost ministru-consilier. A preferat să revină în țară pentru a fi alături de familia sa. După o viață întreagă de muncă a vrut să-și petreacă pensia alături de soția sa. Practic, a dorit să-și petreacă ultimii ani din viață acasă la el”, a mai spus Anca Velio.

S-a retras din viața publică. Mărturia familiei lui Dan Constantin Vasiliu este cutremurătoare

Dan Constantin Vasiliu a revenit în țară în 2016, însă s-a retras din viața publică. În ultimul an însă a avut de tras de pe urma unei suferințe grele și a căzut la pat. Din nefericire, acesta a decedat în noaptea de joi spre vineri. Fostul parlamentar de Iași i-a avut alături de membrii familiei sale până în ultima clipă.

„Cu foarte multă căldură a fost alături de membrii familiei sale, el era și un prieten de nădejde pentru toți cei din jurul său. A suferit destul de mult și nu merita să treacă prin chinul acesta. Tata a fost un om adevărat, iar asta denotă întru totul valoarea și eleganța sa. Sincer, rar mai găsești în politică astfel de oameni”, a adăugat fiica fostului senator.

Cine a fost Dan Constantin Vasiliu? Unul din cei mai prolifici parlamentari ai Iașului

Dan Constantin Vasiliu s-a născut la data de 15 februarie 1951 în Bârlad, județul Vaslui. În anul 1974 a absolvit Facultatea de Științe Economice, Specialitatea Finanțe, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În perioada anilor 1992-2000 a prins două mandate de senator din partea Partidului Democrat. În toată această perioadă a fost pe rând vicepreședinte al Senatului, președinte al grupului parlamentar PD, secretar al Comisiei Buget – Finanțe – Bănci din Senat, președinte al Comisiei de aplicarea Legii nr. 42 din Parlamentul României, vicepreședinte al grupului de prietenie România – Australia și membru în grupul de prietenie România – Republica Moldova.
Între 2001 și 2004 a obținut funcția de consilier în cadrul Senatului României. În ultimii ani, fostul senator PD a fost secretar general al Senatului și mai apoi secretar general adjunct al aceluiași for.

Înmormântarea va avea loc duminică, 8 noiembrie 2020, la Cimitirul Eternitatea din municipiul Iași, începând cu ora 13:00. Trupul neînsuflețit al fostului senator este depus la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Bucium.
Dumnezeul să-l odihneacă în pace!

Comentarii
  • Nu mi aduc aminte ca acest fost senator să fi făcut ceva semnificativ pentru Iași. Pentru el cu siguranță da, a făcut. Cât privește suferința provocată de comuniști această fatuca trebuie să știe că toți am suferit din această pricină. În rest tăcere.

  • Sunt de acord. De aceea in articol vorbeste despre maretele realizari un membru din familie. Durerea se duce cu discretie si eleganta; poate de aceea cel disparut nu a solicitat, de-a lungul suferintei sale, atentia presei. Familia trebuia sa invete ceva din asta. Invatati sa traiti cu aceasta suferinta cu smerenie; acolo unde este acum, este mai bine.

  • pt @iesean: Daca nu ai auzit tu, nu inseamna ca asa este. Daca te uiti la Guta si la Vulpita, n-ai de unde sa stii. Daca esti un neinformat si mananci kkt despre cineva pe care tocmai ai spus ca nu=l cunosti, ca n-ai auzit, atunci inseamna ca esti o vita, un idiot si un neispravit. Apropo, du-te si plateste-ti internet ca esti pasibil de deconectare in curand.

  • Frati ieseni,DANUT,ramane pentru noi,cei cre l/am cunoscut,conoraseanul nostru drag si un adevarat OM.De/a lungul istoriei,barladul a dat tarii numerosi oameni adevarati,apropiati de semenii sai.Noi,barladenii care l/am cunoscut.,transmitem condoleante famliei indurerate iar lui DANUT ca nu/l vom uita niciodata.A fost si va ramane un coleg de generatie si facultate generos. La revedere si D/zeu sa te apere! Balaban Gheorghe din Barlad

Adauga un comentariu