Actualitate

Fotbalistul italian Gianluca Vialli, fost atacant al Chelsea și Juventus, a murit

Publicat: 06 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fotbalistul italian Gianluca Vialli fost atacant al Chelsea și Juventus a murit
Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League

Gianluca Vialli, fostul atacant al celor de la Chelsea sau Juventus, a murit la vârsta de 58 de ani. Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League.

Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în anul 2017, dar după ce s-a vindecat în aprilie 2020, a fost diagnosticat din nou cu aceeași boală în 2021, relatează BBC.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia

Fotbalistul italian Gianluca Vialli a murit

Gianluca Vialli a anunțat un concediu temporar din rolul său la echipa națională a Italiei în luna decembrie 2022 pentru a se concentra asupra sănătății sale.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus înainte de a se alătura echipei Chelsea în 1996 și de a deveni jucător-manager în 1998. El se alăturase lui Juventus în 1992 pentru suma record de 12 milioane de lire sterline, după ce câștigase titlul în Serie A și Cupa Cupelor Europene în opt sezoane la Sampdoria.

Fotbalistul a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League, preluând funcția de la Ruud Gullit, demis la sfârșitul sezonului, și a condus-o pe Chelsea la victorii în Cupa Ligii, Cupa Cupelor Uefa și Supercupa Uefa.

Totodată, a condus-o pe Chelsea la victoria în finala Cupei Angliei și a Charity Shield din 2000, dar a fost demis la începutul sezonului următor, după un start slab. Atacantul a mai avut o scurtă perioadă la Watford, pe atunci în liga secundă, în sezonul 2001-02, dar a fost demis după ce Hornets a terminat doar pe locul 14.Adauga un comentariu