Sport

France Football a anunțat că Balonul de Aur nu se va acorda în acest an, iar super jucătorii din lume au un motiv în plus de supărare

Publicat: 23 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
France Football a anunțat că Balonul de Aur nu se va acorda în acest an iar super jucătorii din lume au un motiv în plus de supărare
Balonul de Aur nu se va mai acorda în anul 2020

France Football a anunțat că Balonul de Aur  nu se va acorda în acest an, iar super jucătorii  din lume au un motiv în plus de supărare.

France Football a anunțat că Balonul de Aur nu se va acorda în acest an, iar super jucătorii din lume au un motiv în plus de supărare

Robert Lewandowski, cu cel mai bun an din carieră, Ronaldo, care spera să-l egaleze pe Messi la numărul de trofee, sau Karim Benzema, sunt printre cei mai nedreptățiți fotbaliști de această decizie.

Pentru prima dată în istorie, trofeul pentru cel mai bun fotbalist al anului nu se va mai acorda. Decizia France Football a nemulțumit multe dintre starurile care sperau la prestigiosul titlu, cu atât mai mult cu cât, în 2020, cursa către trofeu era mult mai deschisă decât în ultimii ani.
Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern Munchen, a avut un sezon excelent. A reușit să cucerească titlul și cupa în Germania, în tricoul bavarezilor, și a marcat nu mai puțin de 51 de goluri în 43 de meciuri, 34 doar în Bundesliga, fapt ce l-a propulsat pe prima poziție în clasamentul pentru Gheata de Aur. Bayern se află și în cursa pentru trofeul UEFA Champions League, după 3-0 cu Chelsea, în turul optimilor. Polonezul are 11 reușite în 6 jocuri europene. În mod cert, Lewandowski era unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur în 2020, iar la 31 ani ar fi putut fi ultima lui ocazie de a mai spera la trofeu.

Karim Benzema, Kevin De Bruyne și Sadio Mane visau la Balonul de Aur

Karim Benzema este un alt jucător trecut de 30 de ani care a avut un sezon formidabil. Cu 21 de goluri în La Liga, francezul a fost decisiv pentru Real Madrid în cucerirea titlului în Spania. Președintele Realului l-a desemnat ca principal favorit la câștigarea Balonului de Aur în acest an: „Niciun jucător nu a avut un sezon mai bun ca el”.
Kevin De Bruyne (29 de ani) a strălucit în Premier League. Belgianul a reușit 21 de pase decisive și 13 goluri în 44 de apariții pentru City în toate competițiile. Chiar dacă formația lui Guardiola a pierdut titlul în Anglia în fața lui Liverpool, Manchester City are încă șansa de a cuceri trofeul UCL, după 2-1 la Madrid, în turul optimilor. Dacă City ar câștiga cea mai importantă competiție europeană, De Bruyne ar fi fost unul dintre cei mai bine plasați fotbaliști din cursa pentru Balonul de Aur.
Atacantul lui Liverpool, Sadio Mane, a contribuit cu 17 goluri și 9 assist-uri la primul titlu cucerit de cormorani în Premier League după 30 de ani de așteptare. Mane a fost al 4-lea în ierarhia Balonului de Aur în 2019, iar senegalezul ar fi avut mari șanse să se lupte pentru trofeu și în acest an.

Lupta dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu se mai ține în acest an

Leo Messi este deținătorul a 6 Baloane de Aur, record absolut. Argentinianul a reușit 25 de goluri și 21 de pase decisive pentru Barcelona în La Liga și, deși catalanii au terminat în spatele Realului, încă sunt în cursa pentru UCL. Un eventual al 7-lea trofeu l-ar fi plasat pentru totdeauna în istoria fotbalului.
De cealaltă parte, Cristiano Ronaldo, la 35 de ani, bate record după record la Juventus. Cu 30 de goluri în Serie A, este aproape de un nou titlu cu torinezii. După ce a terminat al 3-lea, după Messi și Van Dijk, anul trecut, Ronaldo și-ar fi dorit cu disperare un nou Balon de Aur pentru a-l egala pe rivalul său Messi.

Adauga un comentariu