National

Francisc Vaştag, rentă viageră de invidiat. Fostul preşedinte al FRB câștigă mai mult decât Leonard Doroftei

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Francisc Vaştag rentă viageră de invidiat. Fostul preşedinte al FRB câștigă mai mult decât Leonard Doroftei
Fostul pugilist Francisc Vaștag primește o rentă viagera demnă de invidiat, de la statul român

Francisc Vaștag (55 de ani), primul pugilist român care a obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale în categoria sa, beneficiază de o rentă viageră de invidiat.

Francisc Vaștag, fost președinte al Federației Române de Box și recunoscut de experți drept cel mai talentat boxer amator român, primește o remunerație generoasă din partea statului român pentru realizările și succesul din box.

Francisc Vaştag, rentă viageră de invidiat

Dacă Leonard Doroftei primește suma de 9.232 de lei de la guvernul român, Francisc Vaștag este remunerat mult mai generos, primind 11.479 de lei lunar, cu 2.247 de lei mai mult decât „Moșul”. Francisc Vaștag și-a început cariera în box la CSM Reșița, după ce a fost descoperit de Vasile Bala. El a boxat pentru cluburile Metalul Bocșa, Dinamo București, „Selena” Bacău și Freedom Star Farul Constanța, obținând cinci ori titlul de campion național la categoria 71 de kilogram în anii 1989, 1990, 1991, 1992 și 1993.

Francisc Vaștag a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, la Seul 1988, Barcelona 1992 și Atlanta 1996, iar în 1992 a reușit să ajungă în sferturile de finală. În anul 2000, Francisc Vaștag a fost numit antrenor al echipei naționale de box, poziție în care a rămas până la sfârșitul anului 2002, după care în 2005 a fost rechemat în funcția de antrenor coordonator. A rămas în această poziție până în 2006, când și-a prezentat demisia. De asemenea, Vaștag a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Federației Române de Box.

Statul român nu premiază rezultatele de la profesionism

În anul 2000, Francisc Vaștag a fost distins cu titlul de Maestru Emerit al Sportului și i s-a acordat Ordinul Național „Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler. Leonard Doroftei (53 de ani), fostul mare boxer român care a decis să se stabilească în Canada, primește lunar suma de 9.232 de lei de la guvernul român.

Sportivul legendar, cunoscut sub numele de „Moșul”, primește o remunerație în valoare de 9.232 de lei pentru realizările sale de-a lungul carierei. El a obținut titlul de campion mondial în categoria ușoară a versiunii WBA pe data de 5 ianuarie 2002, după ce l-a învins la puncte pe boxerul argentinian Raul Horacio Balbi.

Cu toate acestea, guvernul român nu recompensează performanțele profesionale, astfel că Vaștag, care a obținut trei titluri mondiale la amatori, primește un salariu mai mare decât Doroftei, care are doar două medalii de bronz la Jocurile Olimpice.

Vaștag este considerat cel mai bun boxer amator român în domeniul său, pentru capacitatea sa de a gândi combinații de lovituri în serie, lovituri directe și croșee rapide, care i-au adus multe victorii prin knockout. În anul 2000, a fost numit pentru prima dată antrenor al echipei naționale de box, unde a activat până la sfârșitul anului 2002. Ulterior, la începutul anului 2005, a fost promovat la funcția de antrenor coordonator al echipei naționale. Pentru contribuția sa remarcabilă, i-a fost acordat Ordinul Național „Serviciul Credincios ” în Grad de Cavaler.

Așadar, fostul pugilist Francisc Vaștag primește o rentă viagera demnă de invidiat, de la statul român.

Adauga un comentariu