Local

Frăția Lupilor! Dan Radu, groparul TVR, nominalizat de USR- PLUS ca membru supleant CNA

Publicat: 05 mart. 2021
Dan Radu și Dacian Cioloș
Dan Radu și Dacian Cioloș

Situație ingrată la vârful Consiliului Național al Audiovizualului. Dacian Cioloș, copreședinte USR- PLUS, l-a propus în noua structură pe controversatul Dan Radu, unul din groparii Televiziunii Române. Componența CNA, forul care monitorizează activitatea televiziunilor a fost schimbată radical, iar cel care a dus aproape de faliment TVR, ar urma să fie membru supleant în această instituție

Lupul paznic la oi. Dacian Cioloș, copreședinte USR- PLUS, a „reușit” performanța de a propune în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) un personaj cu un trecut scandalos. Controversatul Dan Radu, individ cu numeroase țepe la activ a fost nominalizat ca membru supleant în CNA, la propunerea celor de la USR- PLUS. Alături de Dan Radu, USR- PLUS l-a nominalizat pe Mircea Toma în structura CNA.
Practic, prin nominalizarea lui Dan Radu la CNA, Dacian Cioloș a mințit pe toată lumea. Fostul premier a plătit monedă pe promovarea unor oameni curați și cinstiți pe funcții cheie, doar că acesta a făcuit exact pe dos.
Dan Radu, cel care a băgat TVR aproape în faliment, a îngropat SC Alimentara sau s-a îmbogățit de pe urma căderii SAFI, a ajuns să reprezinte instituția CNA în raport cu televiziunile din România!

Cioloș se spală pe mâini de trecutul lui Dan Radu

Dacian Cioloș nu a avut nimic împotriva promovării pe o astfel de funcție a lui Dan Radu, cel care și-a însușit o avere de pe urma țepelor trase în ultimii ani. Dacă Dan Radu ajunge în CNA, atunci nimeni nu mai poate avea încredere în această instituție. Însă USR- PLUS nu vede nicio problemă în a promova astfel de indivizi cu trecut dubios. „Contăm pe anvergura morală și profesională și pe independența lui Micea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituție de reglementare, care va trebui reformată și adaptată la noile realități ale audiovizualului din România și Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea și experiența sa reformatoare pentru un audiovizual modern”, a susținut Dacian Cioloș.

Cine este Dan Radu? O avere pe spinarea oamenilor păcăliți cu SAFI

Dan Radu se numără printre cei care au făcut avere după ce au distrus viața a mii de oameni. Alături de alte persoane din conducerea Ziarului de Iași, Dan Radu a fost cercetat într-un dosar penal legat de celebrul fond de investiții numit Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri, administrat de SAFI. L-a vremea respectovă s-a făcut în ziarul Monitorul publicitate falsă respectivului fond de investiții, astfel încât oamenii să vină și să depună bani. Au fost efectuate operațiuni financiare ilegale legate de administrarea acestor sume atrase în cadrul acelui așa-zis fond de investiții. Iar asta nu este tot.

Propunerea USR- PLUS a băgat în groapă Televiziunea Română

Dan Radu, alături de Alexandru Lăzescu, s-au aflat și în conducerea Televiziunii Române. Dan Radu a ocupat funcția de director de Producție Editorială și Programe. Doar că a fost dat afară după ce ratingul principalelor emisiuni ale TVR au scăzut substanțial. Cum a făcut Dan Radu acest lucru? Alături de Alexandru Lăzescu, Dan Radu a dus TVR în colaps după ce au cumpărat filme coreene cu o audiență zero ce erau transmise în „prime time”. Filmele respective au fost cumpărate la suprapreț, iar bugetul TVR a ajuns să fie sărăcit de către cei doi inutil. Multe persoane din interiorul TVR-ului au denunţat faptul că tot controlul de la Finanţe efectuat la finalul mandatului lui Andi Lăzescu şi Dan Radu a fost unul de faţadă, menit să-i „cureţe” pe cei doi.

Căderea SC Alimentara SA, opera noului membru supleant CNA

Dan Radu este un apropiat al lui Constantin Hrițac, redactorul-sef al Ziarului de Iași. Este de notorietate cazul în care cei doi au luat la prețuri de nimic spații provenind de la o companie de stat, Alimentara SA, după care le-au revândut cu 600.000 euro și au băgat firma apoi în faliment. Verdict SRL, în vremea când era controlată de Toni Hrițac și de Dan Radu, a cumpărat de la Alimentara SA, două spații comerciale cu circa 90 de milioane de lei vechi, și aceea plătiți prin reclamă la Monitorul. Acestea au fost vândute după numai câțiva ani cu 620.000 euro. Un calcul matematic simplu arată că Dan Radu și Dănuț Prisecariu au realizat un profit de aproape 600.000 euro fără să facă mare lucru.
Acesta este noul membru supleant propus de USR- PLUS în noul CNA, un personaj dubios, cu un trecut controversat și care poate ajunge să decidă ce se întâmplă cu televiziunile din România.

Comentarii
  • USR sfideaza limitele normalului si se comporta ca un copil razgaiat , santajand PNL ca daca nu i se accepta mofturile de a numi nonvalori si fara alt merit decat adeziunea la partid, pe functiile care i se cuvin , iese de la guvernare . Huuu USR! Am votat USR dar regret enoooorm..

  • Pai să-l pună și pe Lazescu altă șperlă hoață. Ce sa ceri de la USR partid de kkat fără cadre și bazat doar pe gargara. Vai ma-ma noastră cu hotii ăștia de la ZDI băgați la butoane adică la furat cu sacul!

  • Era de asteptat din partea USR-PLUS. Nu au profesionisti. Indoieli? Uitati-va la incompetentii pe care i-au pus ministri. Daca ministrii sunt crema, este clar ca in esaloanele inferioare vor fi numiti unii si mai delabrati si mai incompetenti.

Adauga un comentariu