Magazin

Frunzele de prun elimina cheagurile din vasele de sange. Iata cum trebuie sa le consumam

Publicat: 07 mai 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Frunzele de prun elimina cheagurile din vasele de sange. Iata cum trebuie sa le consumam
1

Conform profesorului Ovidiu Bojor, frunzele de prun au efectele laxative si diuretice ale prunelor. De asemenea, aceste frunze au si proprietati purgative. Poti sa le utilizezi in caz de probleme digestive si viermi intestinali. Se prepara un decoct dintr-o lingura de frunze, fierte 10-15 minute intr-o cana de apa. Se consuma ceaiul 3-5 zile consecutiv.

Frunzele de prun se folosesc pentru a prepara o reteta foarte eficienta impotriva constipatiei. Decoctul din frunze de prun este un remediu foarte bun care poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul viermilor intestinali. Prunul este, poate, cel mai raspandit pom fructifer de la noi, cunoscut mai ales pentru ca din Prunele sunt o sursa important de carbohidrati, vitamina C si fibre.

Citeste si Efectele terapeutice ale afinelor sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes anumite tratamente medicamentoase

Fructele uscate contin vitamina A, fibre si isatin – un laxativ natural, care este prezent si in frunzele de prun. O reteta laxativa foarte eficienta se poate obtine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas intr-un litru de apa. Se obtine o infuzie care trebuie bauta in fiecare zi, t imp de cinci zile, cate o ceasca dupa fiecare masa.

Beneficiile frunzelor de prun. Adjuvant impotriva viermilor intestinali Aceleasi efecte laxative, dar si vermifuge pot fi obtinute daca lasam la inmuiat peste nopate cateva 10-15 prune uscate – pe care dimineata le fierbem timp de 10 minute. Apa se bea in portii egale pe parcursul uni zile si este un remediu adjuvant impotriva virmilor intestinali precum limbricii si a oxiurii.

Beneficiile frunzelor de prun

Combat febra si anemia Impotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze maruntite la fiert timp de 5 minute intr-un litru de apa obtinandu-se astfel o infuzie care se lasa la racit timp de 10 minute. Se bea cate o cana de doua ori pe zi. Frunzele de prun mai sunt indicate in tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului si tromboflebitei.

Adauga un comentariu