Cancan ultimă oră

Fuego și Arșinel o plâng pe Draga Olteanu Matei. Mesaje dureroase după aflarea veștii

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fuego și Arșinel o plâng pe Draga Olteanu Matei. Mesaje dureroase după aflarea veștii
Fuego și Arșinel

Marii artiști ai României o plâng pe Draga Olteanu Matei, după aflare tragicei vești. Îndrăgita actriță s-a stins în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital.

Fuego și Arșinel, mesaje dureroase după ce Draga Olteanu Matei a murit
Fuego a fost printre primii care au postat mesaje pe rețelele de socializare, după trecerea în neființă a marii actrițe. Draga Olteanu Matei a fost extrem de îndrăgită de către toți colegii de breaslă și nu numai, iar cu Fuego se pare că a avut o relație specială. Artistul a depănat amintiri frumoase despre Draga chiar pe pagina sa de Facebook și a împărtășit cu fanii lui câteva momente deosebite pe care le-a trăit alături de una dintre cele mai mari actrițe ale neamului românesc.

El a descis-o ca fiind o actriță extrem de sinceră și naturală, înzestrată cu un talent nemărginit, care va face partea întotdeauna din tezaurul românilor.

“Nu i-ar fi plăcut să plângem pentru ea, ci să râdem și să ne-aducem aminte de ea așa cum era, cu dragoste de viață. Draga Olteanu Matei a plecat azi către gașca aceea formidabilă de actori români care ne privesc de undeva și care-au definit teatrul românesc. Acum vreo 22 de ani am întâlnit-o prima oară, când ea și Rodica Popescu Bitănescu, mi-au oferit o șansă. De atunci m-a urmărit și mereu a venit cu sfaturi utile, cu gânduri care m-au ajutat și mi-au dat încredere în mine, mai ales că era un aspru critic al calității, definindu-și viața prin profesionalism, demnitate și putere de a spune, prin simboluri, lumi ale teatrului și filmului!

De la doamna Draga știu că nu vorbele alambicate și pline de laude ne descriu. Nu era mare admiratoare a laudelor, iar destinul ei artistic a fost mai ceva ca o carte deschisă a teatrului, un soi de obiect de studiu pentru cei care aleg să facă această meserie. A jucat și dramă, a definit comedia, a scris scenarii impresionante, a regizat, a format tineri și a insuflat celor din jur corectitudinea sa față de limbă, de neam, de valori. Naturalețea i-a fost armă și sinceritatea felului său a plasat-o în rândul clasicilor.

Face parte din tezaurul nostru, fiind una dintre cele mai mari și mai semnificative actrițe ale românilor, cu sute de roluri în teatru, film și televiziune, intrând perfect, mereu, în pielea personajelor ei, descriind valori umane. Rațiunea sa de a exista, disciplina și puterea de a alege între cei corect și ce nu, i-au adus, în ani, iubirea publicului român, care nu o va uita niciodată. Rămas bun, doamna Draga Olteanu Matei!”, a scris Fuego pe Facebook.

Și Alexandru Arșinel s-a arătat foarte îndurerat de marea pierdere a românilor. Actorul a vorbit cu tristețe despre cea care a fost Draga Olteanu Matei și a descris-o ca fiind una dintre cele mai generoase persoan pe care le-a cunoscut, o adevărată îndrumătoare în domeniul teatrului, o parteneră de scenă excepțională.

”O persoană deosebită, o înzestrare pentru meseria asta a noastră extraordinară. Era creatoare de scenarii, actriță de filme, îndrumătoare în domeniul teatrului. (…) O mare actriță. Am avut bucuria de a juca alături de dumneaei, o parteneră excepțională. N-am să uit că renunța la aplauze, ca să mă împingă pe mine pe scenă să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară. Este o mare pierdere pe linia marilor pierderi”, a comentat Alexandru Arșinel, potrivit spynews.ro

Adauga un comentariu