Prima pagină » Eveniment-Social » Fuego va cânta duminică, de Ziua Familiei, în Parcul Expoziției din Iași. Peste 650 de cupluri sunt așteptate la eveniment – FOTO

Fuego va cânta duminică, de Ziua Familiei, în Parcul Expoziției din Iași. Peste 650 de cupluri sunt așteptate la eveniment – FOTO

11 mai 2024, 02:00, 2 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Duminică, 12 mai 2024, începând cu ora 11.00, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor, organizează, în Parcul Expoziției, cea de-a XX-a ediție a sărbătorii Ziua Familiei. De la ora 13.00, Fuego va susține un recital pentru persoanele prezente la eveniment.

Fuego va cânta duminică, de Ziua Familiei, în Parcul Expoziției

La eveniment sunt așteptate peste 650 de familii ce au aniversat 50 de ani de căsătorie în perioada 10 mai 2023 – 7 mai 2024. Acesta este cel mai mare număr de cupluri premiate în istoria de două decenii a Zilei Familiei.

Dintre acestea, peste 70 de familii care au depus cererea în perioada martie – aprilie 2024 vor fi premiate în cadrul festivității de către primarul Mihai Chirica. Invitații vor participa și la o tombolă cu cinci premii ce constă în câte o pereche de verighete din aur.

În intervalul orar 11:00 – 12.00, are loc primirea invitaților, iar Ștefan Pintilii va susține un recital. Festivitatea de premiere și extragerea premiilor se desfășoară în intervalul 12.00-13.00, iar Fuego va susține un recital extraordinar la ora 13.00.

Ziua internațională a familiei este marcată neîntrerupt din 1993, la data de 15 mai

Fuego

Fuego va cânta duminică în Parcul Expoziției din Iași, de Ziua Familiei

Pe 23 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47/237, prin care data de 15 mai a fost declarată Ziua Internațională a Familiei. În 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internațional prin sărbătorirea Zilei Familiei Române pe 15 mai.

Pe 7 mai 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local al Municipiului Iași a adoptat Hotărârea nr. 236/2003, prin care a decis acordarea, într-un cadru festiv, unei diplome de onoare şi unui premiu (în prezent, în valoare de 500 de lei) fiecărei familii din Iaşi care a împlinit 50 de ani de căsnicie, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local. A fost prima inițiativă de acest gen din țară.

Amintim faptul că, în 2023, sărbătoriții au fost primiți de tineri îmbrăcați în mire și mireasă. Premiații fost împodobiți cu garoafe și cocarde. Pentru ei s-a organizat și o tombolă. Premiile au fost reprezentate de trei perechi de verighete,  vouchere și un cec pus la dispoziție de Consiliul Județean.

Comentarii
  • Inca 650 de voturi pentru primarul Mihai Chirica.
    La cluburile pensionarilor cand da drumul la magnetofoane curg voturile.
    Si uite asa si iar asa, tot Mihai Chirica ajunge iarasi si din nou primar.

  • Mai Fane Cretu,din cate stiu eu pensionarii nu sunt cu liberalii.Nu mai da vina pe pensionari, ca iese la vot Chirica,pentru ca nu este adevarat.Altii sunt, vorba ceea …multi…ca tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *