Local

Ziua în care s-a sărbătorit dragostea și în care ni s-au spus secretele pentru o căsnicie fericită, la Parcul Expoziției din Iași: „Astăzi suntem împreună, mai fericiți ca niciodată” – FOTO

Publicat: 14 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua în care s-a sărbătorit dragostea și în care ni s-au spus secretele pentru o căsnicie fericită la Parcul Expoziției din Iași Astăzi suntem împreună mai fericiți ca niciodată - FOTO
La acest eveniment s-au prezentat 600 de familii care care au aniversat 50 de ani de căsătorie

În ziua de 14 mai,  Primăria Municipiului Iași, prin Direcția Locală de Evidență a Persoanelor, organizează în Parcul Expoziției cea de-a XIX-a ediţie a sărbătorii Ziua Familiei, unul dintre cele mai așteptate evenimente din anul 2023.

La acest eveniment s-au prezentat 600 de familii care care au aniversat 50 de ani de căsătorie. Acesta este cel mai mare număr de cupluri premiate din istoria de aproape două decenii a Zilei Familiei. Vârstnicii s-au prezentat în ținute elegante, demne de această premiere, și au ocupat locurile de onoare.

“Este ziua noastră, o zi la care am ajuns trecând peste mult obstacole. Începând de la lipsă, greutăți și ispite, mă bucur că n-am renunțat niciodată și că, astăzi suntem împreună, mai fericiți ca niciodată”, mărturisește plin de entuziasm Constantin Chiriac.

Parcul Expoziției din Iași a fost gazda a sute de familii

Sărbătoriții au fost primiți de către tineri îmbrăcați în mire și mireasă, care este una dintre cele mai frumoase antiteze, de care se bucură Parcul Expoziției. Premiații fost împodobiți cu cocarde și garoafe. Pentru ei s-a organizat și o tombolă. Premiile sunt reprezentate de trei perechi de verighete,  vouchere și un cec pus la dispoziție de către consiliul județean, deoarece numărul participanților a câștigat un record anul acesta.

Primarul Municipiului Iași, împreună cu președintele Consiliului județean Costel Alexe,  au  înmânat premiile.

“Sunt două mmente importante pe care le sărbătorim anul acesta. Unul dintre ele este faptul că  600 de familii au  împlinit 50 de ani de căsătorie, nu s-a mai întâmplat niciodată  în  orașul nostru si trebuie sa dam puțin timpul înapoi, în anii în care dumneavoastră v-ați întâlnit sufletul pereche.. Al doilea lucru inedit este faptul ca aceasta premiere o fac cu domnul președinte al consiliului județean, Costel Alexe,  pentru ca suntem o echipa, și pentru că de la iasi a plecat unirea”, declară Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Un loc în natură unde s-a sărbătorit iubirea

Începutul festivității a fost animat de către maestrul Ștefan Pintilie, care i-a ridicat în picioare pe participanți prin piesele pe care le-a interpretat.

Vârstnicii pe lângă diplomele și premii, îl așteaptă cu sufletul la gură pe cunoscutul Fuego cara va cânta împreuna cu maestru Ștefan Pintilie.

În Parcul Expoziției din Iași atmosfera este una de sărbătoare și de veselie. Acesta este plin și de tineri care iau lecții de la cei care au petrecut o viață împreună. Cei care se bucură la fel de mult sunt și nepoții, care sunt mândri de realizarea bunicilor lor.  Câștigătorii tombolei sunt familia Năstase, familia Ghilimei și familia Marian, care au primit verighetele pentru căsătoria de aur.

“Să-ți vezi părinții împreună, după toate aceste vremuri este uimitor. Am văzut și bătrâni care au venit la acest eveniment singuri, pentru că sufletul lor pereche este plecat la ceruri, aceasta cred ca este lucrul cel mai trist pe care l-am auzit astăzi”, destăinuie Ana Olteanu.

14 mai este ziuă în care, în Parcul Expoziției din Iași Ziua s-a sărbătorit dragostea și în care ni s-au spus secretele pentru o căsnicie fericită.

Adauga un comentariu