National

Fum la spitalul Sfântul Pantelimon! Mai mulți pacienți au fost evacuați

Publicat: 31 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fum la spitalul Sfântul Pantelimon Mai mulți pacienți au fost evacuați
Câte paturi mai sunt libere la Terapie Intensivă în Iași! Iată situația completă

În această searaă, 31 ianuarie, mai mulţi pacienţi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon au fost evacuaţi, după ce a ieșit fum dintr-un salon.

Potrivit Antena 3, patru dintre pacienți ar fi fost evacuați, după ce fumul provenit de la un neon ars s-ar fi răspândit în salon. Se pare că în acel salon se aflau chiar pacienţi transferaţi de la Institutul Matei Balş, după incendiul care a izbucnit vineri dimineață, 29 ianuarie, la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu a confirmat informația.

Fum la spitalul Sfântul Pantelimon! Nicio persoană nu a fost rănită

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a confirmat incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon. Acesta a explicat că situația este sub control. Mai mult, ministrul a spus că nicio persoană nu a fost rănită.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu a fost primit un apel de urgenţă la 112.

Mai multe surse din cadrul spitalului au declarat că pacienţii au fost evacuaţi ca o măsură de siguranţă din cauza fumului emanat de neonul care s-a ars, însă nu a exista un incendiu.

Din fericire, pacienții s-au întors înapoi în salon la scurt timp.

Incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti vine la numai două zile de la incendiul tragic de la Institutul Matei Balş din Capitală.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Au existat probleme cu căldura la Matei Balș”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, transmite că există probleme cu asigurarea agentului termic în unele unităţi sanitare şi că astfel de probleme au existat inclusiv a Institutul Matei Balş. Cu toate acestea, ministrul subliniază că nu trebuie ca oamenii să aducă de acasă surse de încălzire.

Acesta arată că Primăria Capitalei şi Termoenergetica pot rezolva problemele legate de furnizarea agentului termic şi anunţă că ministerul se va implica alături de autorităţile locale.

„În Bucureşti există, într-adevăr, multe spitale vechi. E valabil pentru majoritatea covârşitoare a spitalelor din ţară. Există probleme cu căldura, sau au existat, cel puţin, ştim că şi la Matei Balş au existat, la un moment dat şi ştim că oamenii şi-au adus de acasă ce au avut. Lucrul ăsta nu are voie să se întâmple. Este o chestiune pe care o poate rezolva Primăria, respectiv Termoenergetica, în Bucureşti şi e o chestiune pe care spitalele sunt încurajate să lucreze împreună cu autorităţile publice locale.

Noi vom face partea noastră, acolo unde ni se va cere să intervenim pe lângă cu autorităţile publice locale, pe care puteţi fi siguri că o vom face”, a afirmat Vlad Voiculescu sâmbătă seară, 30 ianuarie, într-o conferinţă de presă.

Printre măsurile propuse, ministrul Sănătăţii a menționat schimbarea strategiei de vaccinare, în aşa fel încât să fie redus numărul pacienţilor din spitale, alocarea de fonduri şi specialişti pentru îmbunătăţirea infrastructurii.

Adauga un comentariu