Boli si tratamente

De ce fumătorii pot fi afectati grav in caz de COVID-19?

Publicat: 02 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce fumătorii pot fi afectati grav in caz de COVID-19
Fumatorii, afectati grav de COVID-19

Fumatorii, afectati grav de COVID-19. Profesorul Christine Jenkins este profesor de medicină respiratorie la UNSW Sydney și președinte al fundației pulmonare din Australia. Ea a condus multe studii clinice legate de bolile căilor respiratorii.

Fumătorii sunt mai susceptibili să prindă COVID-19?

Profesorul Jenkins a spus că nu se știe sigur. „Dar pe baza informațiilor pe care le avem despre natura bolilor pulmonare cronice, știm că atunci când aveți deja inflamație pulmonară, sunteți mai predispus la daune severe ale inflamației pulmonare. De asemenea, fumătorii pot să fie mai vulnerabili prin aducerea mâinilor la gură și prin inhalare în mod repetat”, a spus prof. Jenkins.

„Așteptăm să vedem datele, care ne spun convingător că persoanele cu boli pulmonare cronice – de care suferă mulți fumători – sunt mai vulnerabile la COVID-19”.

Profesorul asociat Sitas a spus că există o mulțime de literaturi cu privire la modul în care fumatul a afectat celulele din plămâni și cum acest lucru a făcut fumătorii mai susceptibili la boli respiratorii infecțioase, precum gripa, pneumonia și tuberculoza.

„Acest lucru a fost rezumat de Cancer Council Victoria: răul pe care fumatul îl provoacă plămânilor include: insuficiență imunitară ușoară și funcție semnificativă a funcției de cilia în plămâni. Cilii au rolul vital de a curăța corpurile străine în plămâni; adică, viruși și bacterii”, a spus un prof. Sitas.

„Deci, fumătorii fac mai multe infecții respiratorii și răceli cu o severitate mai mare decât nefumătorii. Aceasta include virusuri respiratorii sincitale, care provoacă infecții ale plămânilor și ale tractului respirator. Rata lor de transmitere este mai mare la fumători decât la nefumători.”

Fumatorii, afectati grav de COVID-19. Fumătorii vor avea o evolutie mai proasta dacă vor face COVID-19?

Profesorul Jenkins a spus că nu știm încă dacă fumătorii sunt mai vulnerabili la consecințe grave dacă au dobândit COVID-19, dar au existat motive foarte specifice pentru care persoanele cu boală pulmonară cronică ar putea fi afectate grav de COVID-19.

„Aceste motive nu se referă la sensibilitatea crescută la capatarea virusului: unii dintre ei au o susceptibilitate crescută de rezultate catastrofale, deoarece aceste persoane au deja leziuni pulmonare”, a spus prof. Jenkins.

„Ne-am aștepta ca fumătorii să aibă un risc mai mare de vătămări pulmonare cauzate de un virus respirator și nu am niciun motiv să cred că COVID-19 este diferit. Dar, până acum, nu suntem informați pe deplin despre acest lucru și despre lucrările publicate deocamdată nu identifică fumătorii ca fiind mai expuși riscului decât nefumătorii. Cu toate acestea, spun asta cu multe rezerve.

Adauga un comentariu