Stiri medicale

Coronavirus: fumătorii sunt mai expuși riscului

Publicat: 28 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Coronavirus fumătorii sunt mai expuși riscului
Fumătorii, puși în pericol

Fumătorii sunt mai expuși Covid-19. Nu, nicotina nu protejează împotriva coronavirusului! Două noi studii arată că fumătorii sunt mai susceptibili să sufere de o formă severă de Covid-19.

În aprilie, un studiu AP-HP a observat că fumătorii au un risc mai mic de a fi infectați cu Covid-19. Insa două noi studii anuntate de cotidianul britanic The Guardian indică faptul că fumătorii clasici și cei de tigari electronice nu sunt protejați împotriva Covid-19. Dimpotrivă. Cercetătorii de la Universitatea din California au studiat fișele medicale a 8.000 de tineri adulți pentru a afla vulnerabilitatea lor la Covid-19. Ei au descoperit că această vulnerabilitate la boală a existat la 32% dintre fumători, dar numai la 16% dintre nefumători.

Fumătorii sunt mai expuși Covid-19

În timp ce un al doilea studiu, realizat de Societatea de Cercetare a Nicotinei și Tutunului, pe 11.000 de pacienți afectați de coronavirus, concluzionează că „fumatul este un factor de risc pentru progresia Covid-19” și că fumătorii sunt aproape de două ori mai susceptibili decât nefumătorii să dezvolte simptome severe.

Cercetătorii explică: „Produsele din tutun provoacă inflamația căilor respiratorii și afectează imunitatea pulmonară, ceea ce face ca oamenii să fie mai susceptibili la infecții în general”.

În timpul izolarii, un studiu AP-HP a sugerat că fumătorii aveau un risc mai mic de a fi infectați cu Covid-19. „Nicotina ar avea virtuți preventive împotriva Covid-19” am aflat din acest studiu realizat de o echipă de la spitalul Pitié Salpêtrière din Paris. Studiul este publicat de Academia de Științe și a implicat 350 de pacienți spitalizați și 130 de pacienți internați în ambulatoriu, toti pozitivi pentru Covid-19. Concluzia lui? Fumătorii sunt mai puțin afectați decât alte persoane de virus.

Adauga un comentariu