Actualitate

Fumatul interzis pentru cei născuți după 2009! Regula se va aplica pe viață!

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fumatul interzis pentru cei născuți după 2009 Regula se va aplica pe viață
Fumatul va fi interzis pentru cei născuți după 2009

Fumatul va fi interzis pentru cei născuți după 2009. Decizia se va aplica în Marea Britanie, din dorința de a stopa definitiv efectele negative ale fumatului, mai ales în rândul tinerilor. Mai mult, regula nu se va aplica pe perioadă determinată, ci pe viață.

Fumatul interzis pentru cei născuți după 2009

Guvernul de la Londra are în plan interzicerea cumpărării de țigări după 2029, și să interzică țigările electronice, tot mai folosite de minori, potrivit ultimelor estimări. Mai mutl, se dorește interzicerea fumatului pentru persoanele născute după 2009.

Măsurile sunt considerate de mulți prea drastice, însă acestea fac parte dintr-o strategie a autorităților britanice de a combate numărului îngrijorător de mare de tineri cu vârste scăzute ce încep să fumeze.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat tuturor guvernelor lumii să interzică țigările electronice. Marea Britanie este printre primele țări care se conformează recomandării OMS, iar acest tip de țigări vor fi interzise prin intermediul unui pachet de măsuri ce va fi anunțat de premierul britanic Rishi Sunak.

În Marea Britanie, numărul tinerilor între 11 și 17 ani care vapează a crescut cu 4% față de 2020, potrivit organizației britanice Action on Smoking and Health. Pentru a combate acest fenomen pericilos, guvernul britanic vrea să interzică țigările electronice de unică folosință și să impună o lege care să-i împiedice pe adolescenți să cumpere tutun.

Studiile arată că aproximativ 9% dintre elevii englezi cu vârste între 11 și 15 ani consumă țigări electronice cu diferite arome. În plus, profesorii susțin că elevii ce folosesc dispozitive de vapat prezintă probleme de concentrare în timpul orelor.

Conform noilor reglementări ce vor fi impuse în Marea Britanie, vor exista restricții și asupra aromelor țigărilor electronice, dar și o cerință ca țigările de acest tip să fie ambalate simplu și prezentate în așa fel încât să fie mai puțin atrăgătoare pentru copii.

„Alături de angajamentul nostru de a împiedica persoanele care împlinesc anul acesta 15 ani și pe cele mai tinere să cumpere legal țigări, aceste modificări vor lăsa o moștenire durabilă, protejând sănătatea copiilor noștri pe termen lung”, a declarat premierul Marii Britanii, Rishi Sunak.

Numai în Anglia, fumatul ucide în jur de 80.000 de oameni în fiecare an și în fiecare minut cineva este internat la spital cu o boală legată de fumat.

Fără țigări electroncie, de anul viitor

Guvernul a anunțat că are în plan să interzică țigările electronice în Anglia încă din aprilie 2025. Conținutul, aromele și ambalajul acestor dispozitive cu nicotină vor fi restricționate pentru a le face mai puțin atractive pentru copii. O nouă taxă pe vaping va fi introdusă din octombrie 2026.

Guvernul spune că va cheltui 30 de milioane de lire sterline pentru aplicarea legii, ceea ce va include combaterea țigărilor pe piața neagră.

Peste 12% dintre tinerii cu vârsta între 16 și 17 ani fumează în Anglia.

Rishi Sunak a spus că efectele acestui proiect legislativ să înceapă din anul 2027. Până atunci, el va discuta și cu administrațiile din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, pentru a implementa acest cadru legislativ la nivelul Marii Britanii.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, intenționează ca fumatul să fie interzis pentru cei născuți după 2009.

Adauga un comentariu