Prima pagină » Titlurile zilei » Fumătorii care vor plămâni sănătoși, dar fără a se lăsa de fumat, au găsit o nouă metodă. Un medic ieșean le-a demontat teoria: „Poate crea o falsă senzație de securitate” – FOTO

Fumătorii care vor plămâni sănătoși, dar fără a se lăsa de fumat, au găsit o nouă metodă. Un medic ieșean le-a demontat teoria: „Poate crea o falsă senzație de securitate” – FOTO

15 ian. 2024, 02:00, 4 ,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Fumătorii au găsit o altă modalitate prin care să se pună la adăpost și să-și creeze falsa impresia că sunt sănătoși. Deși sunt conștienți de faptul că fumatul dăunează, voința nu este atât de mare încât să-i ajute să renunțe la acest viciu, din acest motiv apelează la tot felul de metode prin care să-și curețe plămânii. Un medic ieșean le-a demontat întreaga teorie, spunând că nu există astfel de produse.

Pastilele pentru curățarea plămânilor unui fumător, în atenția medicului ieșean

mai multe pastile

Problema cea mai mare este reprezentată de faptul că le administrează fără a merge la un control

Mai mult decât atât, fumătorii, văzând că le este imposibil să renunțe la fumat, nu au cea mai mică intenție de a face investigații, ci încep să caute diferite produse în mediul online. Problema cea mai mare este reprezentată de faptul că le administrează fără a merge la un control și fără a consulta un medic. Pe rețelele de socializare au apărut sute de produse de acest gen, care promit un plămân mai sănătos, indiferent dacă este în continuare sau nu îmbibat cu fum de țigară.

Oamenii nu sunt conștienți de efectele negative la care se supun și fac tot posibilul pentru a și le procura. Având în vedere că aceștia nu consultă un medic înainte de a folosi produsele, nici nu sunt conștienți de faptul că pot suferi de o boală de plămâni. Din acest motiv, riscul la care se expun folosind pastilele de curățare a plămânilor, așa cum sunt denumite, este mai mare.

„În primul rând, vreau să subliniez că nu există pastile minune care să curețe sau să regenereze plămânii, mai ales în contextul fumatului continuu. Fumatul produce daune semnificative țesutului pulmonar, iar aceste efecte nu pot fi contracarate complet prin consumul unor pastile. Desigur, există suplimente și medicamente care pot ajuta în anumite condiții pulmonare sau pot contribui la menținerea sănătății generale a plămânilor, dar acestea nu pot înlocui efectele dăunătoare ale fumatului. Cel mai eficient mod de a proteja sănătatea plămânilor este renunțarea la fumat”, subliniază prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog.

Medicii trag un semnal de alarmă

mai multe țigări

Pe rețelele de socializare au apărut sute de produse de acest gen, care promit un plămân mai sănătos, indiferent dacă este în continuare sau nu, îmbibat cu fum de țigară

Medicii trag un semnal de alarmă pentru că pastilele nici măcar nu ar trebui să existe pe piață. De asemenea, specialiștii afirmă faptul că această atitudine o folosesc cei care nu reușesc să se lase de fumat și simt nevoia să-și creeze false impresii că sunt sănătoși și pot continua.

„În ceea ce privește utilizarea acestor pastile în paralel cu fumatul, este important de menționat că acest comportament poate crea o falsă senzație de securitate și poate descuraja renunțarea la fumat care este, de fapt, cea mai importantă măsură de sănătate pe care un fumător o poate lua. Recomand ca oricine este interesat de îmbunătățirea sănătății plămânilor să discute cu un medic specialist pentru sfaturi personalizate și bazate pe dovezi științifice”, spune prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog.

Aceste pastile minune se pot găsi sub diferite denumiri, forme și la prețuri diferite, începând de la 29 de lei, la 110 lei, până la 300 de lei. Cu toate acestea, deși sună tentant pentru unii fumători care nu reușesc să se lase de fumat, dar cu toate acestea își doresc un plămân sănătos, recomandările medicului ieșean sunt tăioase. Din acest motiv, nimeni nu ar trebui să consume produsele fără a avea acordul medicului.

Comentarii
  • dle doctor cati amarati au murit in spital cu zile pt ca nu au avut sa va dea spaga ? dvoastra si curvei de mitrofan ??

  • horodniceanu

    Nu mai scăpăm de șpăgarul MIHĂESCU ? Cu șpagă l-a băgat în spital și pe LĂUTARUL , acum devenit manager, pe baze de alte pile cu Tablă !!!

  • horodniceanu 1

    Nu mai scăpăm de șpăgarul MIHĂESCU ? Cu șpagă l-a băgat în spital și pe LĂUTARUL , acum devenit manager, pe baze de alte pile cu Tablă !!!

  • Nu mai scăpăm de șpăgarul MIHĂESCU ? Cu șpagă l-a băgat în spital și pe LĂUTARUL , acum devenit manager la Pneumo, pe baze de alte pile cu Tablă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *