International

Fumul din incendiile de pe coasta de vest a SUA a ajuns în Europa

Publicat: 16 sept. 2020
Pompieri americani care se lupta cu indendiile
Pompieri americani care se lupta cu indendiile

Incendiile, care au început la jumătatea lunii august în California și Colorado, sunt „semnificativ mai intense decât media 2003-2019 pentru întreaga țară și statele afectate”, potrivit datelor de la Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus (CAMS) din Europa .

Oregon și Washington s-au confruntat, de asemenea, incendii grave de la începutul lunii septembrie, în urma condițiilor recente de cald, uscat și vânt.

Oamenii de știință de la CAMS utilizează observații prin satelit pentru a urmări activitatea incendiilor

Oamenii de știință de la CAMS, care face parte din Centrul european pentru prognoze meteo pe rază medie, utilizează observații prin satelit pentru a urmări activitatea incendiilor din întreaga lume. Activitatea de incendiu din acest an în Statele Unite a fost „de zeci până la sute de ori mai intensă” decât media din 2003 până în 2019 în întreaga țară, precum și în mai multe state afectate, spun ei.

„Scara și magnitudinea acestor incendii sunt la un nivel mult mai mare decât în ​​oricare dintre cei 18 ani pe care îi acoperă datele noastre de monitorizare, din 2003″, a declarat Mark Parrington, un om de știință senior pentru CAMS.

„Un bun indicator al grosimii fumului este adâncimea optică a aerosolilor (AOD). În vestul SUA, s-au observat niveluri de AOD pentru a atinge valori de șapte sau mai mari; potențial de slabă calitate a aerului. ”
În timp ce cel mai puternic fum a rămas în largul coastei de vest peste Oceanul Pacific timp de câteva zile, conform datelor CAMS și a imaginilor din satelit, în ultimele zile a început să sufle din nou în Statele Unite și Canada.

Fumul a călătorit peste Oceanul Atlantic spre Europa de Nord

Fumul a călătorit peste Oceanul Atlantic spre Europa de Nord la sfârșitul săptămânii trecute și se preconizează că va face acest lucru din nou în următoarele zile, a spus CAMS.

„Faptul că aceste incendii emit atât de multă poluare în atmosferă încât putem vedea în continuare fum gros la peste 8.000 de kilometri distanță reflectă cât de devastatoare au fost în mărimea și durata lor”, a spus Parrington.
Centrul Internațional de Pompieri al SUA a declarat marți că cel puțin 87 de incendii arde în 11 state . Mulți umple cerul cu fum sufocant și îi împing pe pompieri dincolo de epuizare .

Cel puțin 25 de persoane au murit în incendiile din California din august. Zece oameni erau morți și 22 dispăruți în Oregon începând de marți. Incendiile au emis deja aproximativ 21,7 megatone de carbon în California, 7,3 megatone de carbon în Oregon și 1,4 megatone de carbon în Washington, potrivit CAMS. Părți din Coasta de Vest au acum cea mai proastă calitate a aerului din lume , potrivit grupului de monitorizare a calității aerului IQAir.

În altă ordine de idei, oamenii care au fost afectaţi de incendiile din California refuza să îşi părăsească locaţiile. Totuşi, în pofida ordinului de evacuare emis de autorităţi, aceştia îşi apără bunurile, chiar dacă viaţa le este pusă în pericol. În altă ordine de idei, s-au semnalat aşa spuşi justiţiari care opreş maşinile ”suspecte” ajutându-se de armele din dotare. Oamenii legii au făcut apel la populaţie referitor la aceste practici spunând că sunt lucruri ilegale.

Adauga un comentariu