Local

Furtuna face ravagii în Iași. Mai multe autovehicule au fost avariate din cauza copacilor căzuți – FOTO/ VIDEO

Publicat: 08 oct. 2020

Din cauza furtunii puternice care s-a abătut asupra Iașului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Iași (ISUJ) Iași a intervenit pe strada Florilor pentru a degaja o creangă de copac căzută peste două autovehicule. La fața locului s-a deplasat o autospecială dotata cu apă și spumă cu cinci subofițeri de la Departamentul 1 Iași.

De asemenea, pe strada Măgurei, o autospecială dotată cu apă și spumă cu cinci subofițeri de la Detașametul 2 din Iași a intervenit pentru a înlătura un copac căzut peste o mașină.

Iaşul a paralizat din cauza ploii torenţiale! Apă de jumătate de metru pe artelele principale

Furtuna puternică a pus stăpânire asupra Iașului. Numeroase străzi din municipiu sunt inundate. Traficul se desfășoară cu dificultate. Metoerologii au emis o avertizare de fenomene meteorologice Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 08.10.2020, ora 11.00 – 09.10.2020, ora 03.00 ce vizează ploi abundente, pentru județele Iași, Vaslui Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și în zona de munte a județelor Prahova și Brașov, unde cantitățile de apă vor depăși 40 – 70 l/mp.

Prognoza meteo în Iași în săptămâna 5-11 octombrie 2020. Vreme închisă de hramul Sfintei Parascheva în municipiu

Joi, 8 octombrie 2020, ieșenii vor avea parte de o vreme închisă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 13 grade Celsius și o maximă de 19 grade Celsius. Se pot înregistra averse însoțite de furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară pot apărea din nou precipitații, în timp ce vântul va continua să sufle slab până la moderat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a indicat faptul că spre seară pot apărea averse și furtuni cu fulgere, în timp ce vântul va sufla slab în continuare.

Temperaturi mai ridicate spre finalul săptămânii în Iași. Vreme închisă de hramul Cuvioasei Parascheva

De hramul Sfintei Parascheva, vremea la Iași va fi destul de închisă, chiar dacă temperaturile pe perioada zilei vor crește ușor. Vineri, 9 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 12 grade Celsius și o maximă de 18 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară vântul va sufla în rafale, în timp ce șansele de precipitații se vor menține destul de scăzute.

De asemenea, pot apărea averse izolate în anumite zone din județul Iași. Sâmbătă, 10 octombrie 2020, la Iași se vor înregistra valori cuprinse între o minimă de 13 grade Celsius și o maximă de 18 grade Celsius. Cerul va fi mai mult acoperit, vântul va sufla slab până la moderat, iar șansele de precipitații vor fi destul de reduse. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce șansele de precipitații vor rămâne la fel de scăzute.

Duminică, 11 octombrie 2020, vremea la Iași va fi ceva mai frumoasă, cu temperaturi cuprinse între o minimă de 12 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce șansele de precipitații vor fi destul de scăzute. Spre seară, vântul va continua să sufle slab, în timp ce șansele de precipitații se vor menține la fel de scăzute.

Comentarii
  • Bravo Mihai Chirica si PNL IASI, inca un mandat de succes.
    Se stiu zonele unde se produc inundatii si totusi primarul planteaza panselute si iarba, apoi cere votul pensionarilor dar nimeni nu se intreba de ce nu se iau masuri cand se stie ca toamna avem multe ploi torentiale si ca pe Splai Bahlui spre Cantemir intotdeauna se aduna apa, cat de greu este sa tragi o teava care sa redirecteze scurgerea in Bahlui? Dar daca nu da nimeni spaga atunci nu o sa se repare.

Adauga un comentariu