National

Gabriela Firea acuză PNL-ul de fake-news

Publicat: 08 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea acuză PNL-ul de fake-news
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, i-a acuza pe membrii Partidului Național Liberal de fake-news și de încercare de dezinformare publică. Aceasta a accentuat ideea conform căreia atributul stabilirii locurilor speciale pentru afișaj electoral nu este al primarului general, ci al primarilor de sector.

„PNL mă acuză de lucruri inventate, așadar ori nu cunoaște legea, ceea ce e puțin probabil, ori folosește cele mai josnice metode în încercarea de a mă discredita. PNL București mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral, atribuție care însă ține de sectoare.

Cum să numești această atitudine, dacă nu fake-news și încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispozițiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector”, declară Gabriela Firea.

Conform Gabrielei Firea, prefectul, reprezentantul Executivului în teritoriu, a cerut acest lucru primarilor de sector din Capitală.

„Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel național, nu cunoaște acest lucru? Mai mult decât atât, realitatea este că în Capitală acest proces este deja realizat: toți primarii de sector au emis dispozițiile prin care au stabilit aceste amplasamente. Este încă o dovadă că acest Guvern nu vine cu soluții pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzații la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câștiga capital de imagine”, adaugă Gabriela Firea.

PNL București a acuzat-o pe Gabriela Firea că „a încălcat în mod flagrant legea”

Filiala din București a PNL a anunțat că a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti ca urmare a faptului că Gabriela Firea „a încălcat în mod flagrant şi deliberat legea”.

„Deşi campania electorală are o perioadă mai scurtă din cauza epidemiei de COVID–19, Primarul General al Capitalei a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei, dispoziţia de primar prin care să stabilească locaţiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afişaj electoral, potrivit Legii nr. 115/2015.

Asta în condiţiile în care legea prevede clar această obligație: «Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora»”, se arată în comunicatul PNL.

Gabriela Firea a vorbit despre lipsa de organizare a Guvernului în noul an școlar

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, afirmă că lipsa de organizare din partea Guvernului pentru începerea anului şcolar este suplinită în Bucureşti de autorităţile locale. Aceasta precizează că se va implementa un sistem de testări pentru copiii cu simptome, astfel încât aceştia să nu fie izolaţi de familie.

„Observând că din nefericire procedurile promise întârzie, împreună cu primarii de sectoare şi cadrele didactice ne-am luat destinul în propriile mâini. Încercăm să suplinim această lipsă de organizare din partea executivului. Le-am cerut directorilor să ne transmită în cel mai scurt timp numărul de elevi care nu au acasă tablete sau laptopuri pentru acces la orele online”, a declarat Gabriela Firea, la România TV, precizând că s-au luat măsuri pentru ca în şcoli să se ofere măşti de protecţie.

De asemenea, primarul Capitalei afirmă că în cazul în care vor exista copii cu simptome de răceală, suspecţi de COVID-19, aceştia vor putea apela la laboratoarele de testare ale Primăriei, însoţiţi de părinţi sau bunici.

„Internarea se face doar în cazuri mai complicate, nu are rost să traumatizăm copiii. Nimeni nu este obligat, dar este important ca părinţii să ştie că dacă e nevoie au unde să testeze copiii rapid, fără să stea 2-3 zile în suspans”, a mai explicat Firea.

Gabriela Firea a dezvăluit că şi copiilor ei le este dor de şcoală şi de colegi, însă, la fel ca alţi copii, au ajuns să fie terorizaţi:

„Ce vor spune colegii dacă vor strănuta, dacă vor tuşi?”.

Adauga un comentariu