Actualitate

Gabriela Firea, atac dur la adresa Guvernului: „Nu mai au nicio fărâmă de discernământ!“

Publicat: 22 nov. 2020
Gabriela Firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a lansat un atc dur la adresa Guvernului în condițiile restricțiilor impuse recent. Gabriela Firea a scris duminică, 22 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că au fost carantinate localităţile din judeţul Ilfov, aflate în jurul municipiului Bucureşti, ca un manşon”.

„Ferească Dumnezeu de prostul harnic – spune o vorba din popor. Se aplică azi perfect. Proasta guvernare şi gestiune mai are încă un exemplu, mare cât Casa Poporului! Orban a carantinat judeţul Ilfov, care se află în jurul Bucureştiului, circular, ca un manşon. Practic, localităţile ilfovene sunt lipite de cartierele Capitalei. Nedelimitat! Bucureştenii care şi-au construit sau cumpărat case în Ilfov sunt azi la fel de numeroşi că localnicii din vatra comunelor şi fostelor comune devenite oraşe. Oamenii trebuie să ajungă zilnic la muncă, la doctor, la diferite instituţii ale statului. Prefectura Ilfov, Consiliul judeţean Ilfov, Spitalul judeţean Ilfov sunt toate în Bucureşti”, a scris, duminică, pe Facebook, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Cum să carantinezi zona metropolitană de Capitală?“

Fostul primar general al Capitalei afirmă că municipiul Bucureşti nu poate fi separat de localităţile limitrofe.

„Cum să carantinezi zona metropolitană de Capitală? Nu poţi opri oamenii să circule, să-şi rezolve probleme administrative, să muncească. Adică să trăiască! Haosul de la guvernare întrece orice limita! Nu mai au nicio fărâmă de discernământ! Toate deciziile sunt pompieristice şi împotriva oamenilor”, a mai scris Gabriela Fire ape pagina sa de Facebook.

Mai multe localităţi din judeţul Ilfov, în carantină

Mai multe localităţi din judeţul Ilfov au intrat în carantină în ultima perioadă, ultimele fiind Otopeni, Măgurele, Corbeanca, Popeşti Leordeni, Dobroieşti, Mogoşoaia.

Orașele Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov, au intrat în carantină începând de vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 24.00. Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Două localități de lângă București, comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat de joi, 19 noiembrie, în carantină, cu o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03. Prefectura Ilfov a anunțat că pentru comuna Berceni se instituie măsura de carantină zonală, în urma emiterii ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Măsura s-a instituit începând de joi, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

Clinceni, în carantină de joi

De asemenea, s-a instituit carantină și pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu. Măsura a intrat în vigoare joi, la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Adauga un comentariu