Actualitate

Orașele Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov, intră în carantină

Publicat: 20 nov. 2020

Orașele Chiajna și Bragadiru, din județul Ilfov, intră în carantină începând de vineri, 20 noiembrie, începând cu ora 24.00.

Institutul Național de Sănătătate Publică propune intrarea în carantină pentru orașele Bragadiru și Chiajna, din județul Ilfov.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Carantină lângă București începând de joi

Două localități de lângă București, comunele Berceni și Clinceni din județul Ilfov au intrat de joi, 19 noiembrie, în carantină, cu o rată de infectare de 10,11 la mia de locuitori, respectiv 10,03. Prefectura Ilfov a anunțat că pentru comuna Berceni se instituie măsura de carantină zonală, în urma emiterii ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Măsura s-a instituit începând de joi, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în Berceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată miercuri pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,11 la mia de locuitori. Mai exact, din populația totală de 9.395 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 95 de persoane.

De asemenea, s-a instituit carantină și pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu. Măsura a intrat în vigoare joi, la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

În Clinceni, rata de incidență cumulată calculată pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 10,03/1.000 locuitori. Din populația totală de 7.475 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare), a fost de 75 de persoane.

Municipiul Constanța va intra în carantină

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat joi, 19 noiembrie 2020, că se instituie  carantina în reședința județului. Silviu Coșa, a transmis că în primul rând cetățenii nu se vor mai deplasa la discreție prin municipiu, ci se va circula doar pe baza unei declarații pe propria răspundere unde se va stipula motivul pentru care am ieșit din casă. În ceea ce privește deplasarea la locul de muncă, cetățeanul va avea asupra sa o adeverință de la angajator sau o legitimație.

De asemenea, persoanele care au fost plecate din județ, vor putea intra în municipiu doar dacă vor face dovada cu cartea de identitate că au domiciliul în Constanța.

„În primul rând, e vorba de restricțiile care vizează limitarea libertății de mișcare a persoanelor, așa cum ați specificat. Dacă până acum, în intervalul 23:00-05:00, exista deja o limitare a acestei libertăți, ea se va extinde și pe timp de zi, la fel ca în starea de urgență. Circulația se va realiza fie pe baza unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model îl avem, fie pe baza de adeverință de la angajator sau pe bază de legitimație, atunci când e vorba de deplasările la locul de muncă”, a declarat Silviu Coșa, prefect județ Constanța.

Și Bistrița va intra în carantină

Orașul Bistrița va intra în carantină de vineri dimineață, 20 noiembrie, de la ora 5.00, a anunțat Prefectura județului Bistrița-Năsăud.

„Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistrița a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 1095/18.11.2020”, a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud.

Decizia a fost luată luând în considerare situația epidemiologică generată de coronavirusul SARS-COV-2 în municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, având ca rezultat o incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 9,1 la 1.000 de locuitori. Potrivit ordinului, carantina se instituie pentru o perioadă de 14 zile.

Comentarii
  • Allooo, BZI!!! Orasul Chiajna??? Chiajna este comuna, nu oras. Maine-poimaine scrieti orasul Tomesti sau orasul Miroslava. Corectati ditamai greseala in titlu, ca rade lumea de voi.

Adauga un comentariu