National

Gabriela Firea, critici la adresa măsurilor luate de Guvern: „Suntem singura țară unde NU se testează! Dar se amenință populația cu amenzi și restricții”

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea critici la adresa măsurilor luate de Guvern Suntem singura țară unde NU se testează Dar se amenință populația cu amenzi și restricții
Gabriela Firea, critici la adresa măsurilor luate de Guvern: „Suntem singura țară unde NU se testează! Dar se amenință populația cu amenzi și restricții”

Într-o postare de pe o rețea de socializare, Gabriela Firea a criticat aspru măsurile adoptate de Guvernul României, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Astfel, Firea a subliniat că populația nu este testată, în ciuda numărului îngrijorător de cazuri și cu toate acestea, populația este amenințată cu amenzi și restricții.

„Câte infectări pe zi trebuie să fie pentru a începe în al 12-lea ceas testarea populației pentru izolarea virusului?
Suntem singura țară unde NU se testează! Dar se amenință populația cu amenzi și restricții”, este mesajul postat de Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: „Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului”

Gabriela Firea a reacţionat dur după anunţul făcut de Raed Arafat şi Nelu Tătaru, referitor la instituirea purtării obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice, în zonele unde incidenţa depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori. Fostul primar al Capitalei spune că autorităţile trebuiau să anunţe o măsură concretă în lupta cu pandemia şi anume testarea în masă a populaţiei.

„Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului.”, a spus Gabriela Firea.

„Principala măsură care trebuia anunţată în această seară la opt luni de la recunoaşterea pandemiei în România, când ni se spunea că este o gripă uşoară şi să nu mai înspăimântăm populaţia, trebuie să ne anunţe domnul Tătaru şi domnul Arafat că dacă tot prelungim starea de alertă şi luăm măsuri în funcţie de aceste cifre, trebuia să demareze în al 12-lea ceas ceea ce se îtâmplă în toată lumea civilizată, testarea în masă a cetăţenilor.”

„Doamna ministru Anisie preferă ca profesorii să meargă contaminaţi la şcoală, preferă ca anumiţi elevi să ajungă la şcoală pozitiv şi să afle prea târziu şi să infecteze colegii, preferă pur şi si simplu să se ajungă într-un scenariu roşu. Asta era prima măsură care trebuia să fie anunţată.”, a mai spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Au găsit vinovaţii : credinţa, cultura si Horeca”

Criza pandemică şi criza economică în care România riscă să se afunde sunt lesne de explicat prin acţiunile celor de la guvernare, acuză fostul primar general Gabriela Firea.

Într-o postare pe Facebook încheiată cu un citat din filosoful Petre Ţuţea, ea analizează succesiunea de paşi prin care actuala putere a ajuns să gestioneze o situaţie cu mii de infectări pe zi şi, în perspectivă, cu sute de mii de şomeri.

„Cum am ajuns aici? Cum e posibilă o astfel de imagine care ne dă fiori? Rapid şi relativ simplu. Întâi şi-au pus în funcţii oameni cu BAC-ul dat după doctorat, sau care au falsificat până şi diploma de BAC, apoi au îndatorat ţara cu împrumuturi uriaşe la dobanzi împovărătoare, ulterior au înșurubat politruci la conducerea DSP-urilor care au ţinut n hold mii de români disperați zile în șir. Au furat prin afacerea Unifarm, au băut şi mâncat în birouri şi restaurante fără nicio protecţie, au dat frâu liber comandanţilor actiunii sa răspândească panica în populaţie, au înfiinţat un grup de comunicare strategica a haosului, au blocat orice iniţiativă locală de testare și limitare a răspândirii virusului, au deschis şcolile ca să arate că se pot organiza alegeri locale.

Pe urma au găsit vinovaţii : credinţa, cultura si Horeca.

Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus abrupt şi înfricoşător : carantinare! Daca nu vă încuiaţi singuri în casă, vă carantinăm noi!

Asta se întâmplă când naţiunea e îngenunchiată prin lovirea ei in cele mai profunde fibre : credinţa si cultura”, scrie Firea, încheind postarea cu următorul citat:

„Mă mișc intre Dumnezeu si neamul din care fac parte. In afara de acesti termeni, nu vad nimic semnificativ intre cer si pamant” – Petre Țuțea

Adauga un comentariu