Actualitate

Gabriela Firea, despre proiectul de buget: „Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală!“

Publicat: 15 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea despre proiectul de buget Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală
Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea

Senatoarea PSD Gabriela Firea a comentat luni, 15 februarie, pe pagina sa de Facebook, proiectul de buget. Gabriela Firea a criticat dur hotărârea Guvernului Florin Cîțu de a micşora bugetul Ministerului Sănătăţii, pe care o consideră cea mai cinică şi dură decizie.

Fostul primar al Capitalei a făcut calcule şi a ajuns la concluzia că banii eliminaţi din buget ar fi putut fi folosiţi la vaccinarea tuturor românilor.

„Au spus cā nu este prioritarā sănătatea, prin vocea lui Cîţu, şi s-au ţinut de cuvânt. Spre stupefacţia tuturor, chiar şi a celor care i-au votat. Cea mai cinică şi dură decizie a guvernanţilor este tăierea bugetului Sănătăţii cu circa 11%. Se taie şi de la Ministerul Sănătăţii şi de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total -2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populaţia României cu vaccinurile disponibile la preţurile din prezent”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Sunt foarte multe spitale din România care ar fi avut nevoie de bani în plus“

Lidera social democrată a adăugat că foarte multe spitale din România care sunt vulnerabile la incendii și ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-şi remedia problemele.

„Decizia de a tăia bugetul Sănătăţii este criminală pentru că vine după 7 incendii în spitale în care au murit arşi de vii peste 30 de pacienţi, începând de la tragedia de la Piatra Neamţ, până în prezent. Rapoartele întocmite după acel incendiu arată că sunt foarte multe spitale din România care sunt vulnerabile la incendii şi ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-şi remedia problemele”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Alfred Simonis: „Bugetul Ministerului Sănătății, în plină pandemia, cred că ar fi trebuit să fie mult mai consistent“

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a vorbit și el despre bugetul Ministerului Sănătății, despre care a spus că ar fi trebuit să fie mult mai consistent, mai ales în condițiile pandemiei de COVID-19.

„Bugetul Ministerului Sănătății, în plină pandemia, cred că ar fi trebuit să fie mult mai consistent, bugetul Ministerului Educației, bugetul de Investiții în domenii strategice, o colectare foarte bună, și, dacă e nevoie să se facă eliminări, să nu sufere cei care sunt vulnerabili, ci cei care sunt categorii privilegiate. În momente de criză, liderii politici se remarcă, oamenii de stat. În acest moment nu avem majoritate, de aceea nu vorbim de depunerea moțiunii de cenzură acum. Însă în 2016 am câștigat alegerile cu un scor extrem de mare și în 2018, pe final, Guvernul a fost demis. Se schimbă majoritățile în Parlament. Din păcate, între aceste războaie politice, România suferă”, a menționat Alfred Simonis.

Marcel Ciolacu: „Guvernul Cîțu a venit cu un buget al rușinii!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că având aceiași bani la dispoziție, PSD a demonstrat că are o viziune radical diferită de actuala guvernare, care a propus un buget al austerității și subdezvoltării.

„Aceiași bani, viziuni diferite! Guvernul Cîțu a venit cu un buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării. Cu un buget negociat nu în funcție de #prioritățile României, ci în funcție de cine a fost mai colțos în Coaliție. Au făcut întocmai cum spunea Cîțu anul trecut: Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate, nu contează. Vedem acum că nici producătorii români nu contează. Nici firmele românești. Nici veniturile celor care muncesc sau care sunt acum la pensie! Tot ce contează a fost cine a băgat mai repede mâna în vistierie ca să își ia partea pentru a-și hrăni clientele“, a spus Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu