Actualitate

Gabriela Firea, despre vaccinarea anti-COVID-19: „Vaccinarea extinsă a lui Iohannis s-a transformat într-una simbolică!“

Publicat: 18 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea despre vaccinarea anti-COVID-19 Vaccinarea extinsă a lui Iohannis s-a transformat într-una simbolică
Prim vicepreședintele PSD Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, vorbește despre vaccinarea anti-COVID-19 în România.

Gabriela Firea susține că vaccinarea extinsă promisă în campanie de Klaus Iohannis și Guvern se transformă într-una simbolică și arată că soluția mai rapidă ar fi testarea extinsă a populației, până la o vaccinare în masă.

„Vaccinarea extinsă, promisă de Klaus Iohannis si Ludovic Orban în campania electorală, s-a transformat într-o vaccinare simbolică! Doar 10.000 de doze vor veni în România, adică maximum 5.000 de persoane vor fi vaccinate. Acum se vede cât de umflată a fost gogoașa electorală cu vaccinarea! Dozele nu ajung nici măcar pentru jumătate din personalul medical din prima linie“, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: „Până să ajungă la populație vaccinul simbolic, pandemia ar putea fi diminuată drastic“

Liderul social democrat spune că nu înțelege de ce până să ajungă la populație vaccinul simbolic, nu se acceptă variant testării în masă.

„Este de neînțeles de ce Iohannis și Orban insistă pe soluție care va putea fi aplicată abia peste multe luni de acum încolo, când ar putea face acum, imediat, rapid, o schimbare radicală privind politica de testare a populației care ar salva vieți.

Până să ajungă la populație vaccinul simbolic, pandemia ar putea fi diminuată drastic, iar mulți oameni ar evita îmbolnăvirea și decesul, dacă Guvernul PNL crește semnificativ testările zilnice care ar permite izolarea celor infectați și tratamentul medical timpuriu pentru cei care riscă să dezvolte forme severe ale infecției COVID-19”, mai scrie Gabriela Fire ape pagina ei de Facebook.

Klaus Iohannis: „Dozele de vaccin vor începe să vină după Crăciun și vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino“

Președintele Klaus Iohannis a declarat dozele de vaccin vor începe să vină după Crăciun și vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino, după care vor fi distribuitwe în toată țara.

„Dozele de vaccin vor începe să vină după Crăciun vor fi depozitate aici. De aici vor fi distribuite în țară. Este impresionant ce s-a făcut aici. S-a realizat o sală cu totul nouă pentru tipul de vaccin anti-COVID-19. Totu leste făcut ca la carte. Am discutat cu cei implicați procedurile. Totul este organizat. Lucrurile vor funcționa și vom intra în campania de vaccinare. Din ianuarie, vor veni tranșe de 100.000 de vaccinuri. În martie, aprilie, mai va fi faza când va fi vaccinată populația. Vaccinarea este voluntară, dar recomandăm vaccinarea. Vom avea mai multe tipuri de vaccin și toate sunt eficiente. Toate sunt sigure. În acest fel, vom putea, până în vară, să scăpăm de această pandemie“, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Restricțiile rămân valabile și de Crăciun și de Anul Nou“

Președintele Klaus Iohannis a spus vineri, 18 decembrie, că restricțiile rămân valabile pentru perioada Sărbătorilor de iarnă.

„Restricțiile rămân valabile și de Crăciun și de Anul Nou. Sunt măsuri ce trebuie respectate. Pentru cei care nu înțeleg de vorbă bună vor fi amendați. Restricțiile sunt obligatorii. Cred că majoritatea românilor înțeleg rostul restricțiilor, rostul măștii, rostul distanțării. Totul este pentru a ne proteja. Aceste măsuri sunt corecte. Cu toții vedem datele comunicate oficial. Nu am scăpat de pandemie, însă numărul nu mai este în creștere. Până nu va fi toată lumea vaccinată nu ne putem relaxa. În timpul Sărbătorilor stați acasă, cu familia, dacă vreți să vă fie bine“, a adăugat Klaus Iohannis.

 

Adauga un comentariu