Actualitate

Gabriela Firea, după ce Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor: «Recunoaște astfel două prostii majore făcute de „Guvernul Său”»

Publicat: 02 dec. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

După ce Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 2 decembrie, că se vor redeschide piețele, Gabriela Firea a reacționat imediat, postând un mesaj dur pe o rețea de socializare.

Fiindcă numărul de infectări cu noul coronavirus a scăzut în ultimele zile, președintele României a anunțat că piețele se vor redeschide la finalul acestei săptămâni, în urma consultărilor cu specialiștii.

Astfel, liderul PSD în București vine cu un comentariu, în care evidențiază că Iohannis a recunoscut astfel două prostii majore făcute de „Guvernul Său”:

“După ce fermierii din piețe au înghețat, după ce produsele lor au degerat, Klaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor! Nu o face premierul Orban, pentru că el tocmai contestase la Curtea Constituțională legea PSD prin care se redeschideau piețele. Așadar, anunțul vine de la Iohannis, care recunoaște astfel două prostii majore făcute de „Guvernul Său”:

1. Recunoaște că închiderea piețelor a fost o mare tâmpenie care trebuie neapărat îndreptată înainte de alegeri, în speranța că va opri declinul PNL în sondaje – nu mai pot face majoritatea nici cu USR împreună în viitorul Parlament.

2. Recunoaște că Guvernul Orban a făcut mai puține teste pentru a crea aparența unei scăderi a pandemiei, deși spitalele sunt sufocate și nu mai sunt locuri la ATI!

Dar mesajul lui Klaus Iohannis mai arată ceva și mai important: disperarea PNL după un an de guvernare catastrofală, cu eșecuri pe toată linia”, a spus Firea în postarea de pe Facebook.

Gabriela Firea: “Votați ca să vă salvați”

Gabriela Firea îndeamnă populația să voteze, pentru a scăpa de actualul Guvern.

“Nu îi putem lăsa încă 4 ani! Veniți vā rog la vot să-i sancționați! Veniți să votați PSD, singurul partid care se va putea lupta cu PNL în viitorul Parlament.

PSD are oameni pregătiți să gestioneze și pandemia și economia.

Nu vă irosiți votul pentru partidele care nu prea au șanse să treacă pragul.

Votați PSD ca să scăpați de PNL și de Guvernul Orban! Votați ca să vă salvați”, a conchis Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Gabriela Firea, reacție după discursul lui Klaus Iohannis de 1 decembrie

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, reacţionează la discursul preşedintelui de Ziua Națională, sub Arcul de Trimf. Gabriela Firea este de părere că aceasta a „confiscat“ Arcul de Triumf, vorbind singur, fără alte persoane pe o rază de cel puţin 10 metri.

„Dacă nu consolidam Arcul de Triumf, în primul an de mandat ca primar general, ce se mai confisca ieri? Un șantier? Unde se mai ținea discursul solitar? Lângă gardul de metal al constructorului? Că așa am găsit Arcul de triumf, după un an cu primarul interimar PNL. Ei, cei «De Dreapta» sunt harnici pentru ei înșiși. Nu prea se omoară cu munca pentru oameni, pentru oraș, pentru țară. #ConfiscareaArculuiDeTriumf #SimolulPoporuluiNuAlConducatorilor”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Și Ion Cristoiu comentează ieșirea lui Klaus Iohannis de Ziua Națională a României

Jurnalistul consideră că imaginile în care președintele apare singur la Arcul de Triumf denotă doar faptul că Iohannis are acum și arcul de triumf al lui, deoarece doar el apare în fotografii.

„Imaginea aceea în care preşedintele este singur cu Arcul de Triumf, dată de administraţia prezidenţială, nu de fotoreporteri răutăcioşi arată că acum domnul preşedinte are si arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins. Este inadmisibil să faci din Ziua Naţională, din amintire, că aceste fotografii o să rămână, cum s-a sărbătorit. Pe motiv de pandemie nu justifică. Nu trebuia să se ţină nimic. Sau altceva decât miniparadă, semiparadă, adică nu am înţeles nimic. Putea să fie un mesaj către naţiune”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Adauga un comentariu