National

Gabriela Firea: „Îi transmit domnului Cîţu ‘La mulţi ani’, dar nu în funcţia de prim-ministru”

Publicat: 01 ian. 2021
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

Vineri, 1 ianuarie 2021, Gabriela Firea, senator PSD, a vorbit în exclusivitate la emisiunea „Decisiv” de la Antena 3, despre bilanțul anului 2020.

Aceasta a adus în discuție planurile de austeritate ale Guvernului proaspăt instalat, al cărui premier este Florin Cîțu.

„Anul 2021 începe sub semnul austerităţii în sensul că o serie de majorări promise rămân în aer pentru anul 2021. Este vorba despre alocaţiile copiilor care în loc de 40% vor fi majorate doar cu 20%. Mai exact, copiii cu vârste cu prinse între 0-2 ani vor primi 427 lei/lună, iar cei cu vârste cuprinse între 2-18 ani vor primi 214 lei/lună.

Şi punctul de pensie ar fi trebuit să crească tot cu 40%, dacă s-ar fi respectat legea pensiilor însă Guvernul a majorat punctul de pensie doar cu 14% în septembrie 2020, iar potrivit programului de guvernare punctul de pensie ar urma să crească în 2021 cu 8%”, a spus Firea.

Gabriela Firea: „În funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani”

Senatoarea Partidului Social Democrat este de părere actualul premier nu are soluții pentru români, având în vedere funcția anterioară de ministru al Finanțelor.

„Eu îi transmit domnului Cîţu ‘La mulţi ani’, pentru că îl chemă şi Vasile. Omeneşte cred că trebuie să fim civilizaţi unii cu ceilalţi, dar în funcţia de prim-ministru nu îi doresc mulţi ani, pentru că din păcate nu are soluţii pentru români şi a dovedit acest lucru în calitate de ministru al finanţelor, pentru că ţara este împrumutată. Dar, din păcate românilor nu li se spune ce se întâmplă cu acele sume, ce se întâmplă cu aceşti bani. Chiar în noaptea de Revelion, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial documentul austerităţii care prevede îngheţarea salariilor bugetarilor, de asemenea a pensiilor, a indicatorului de referinţă social pe baza căruia se calculează sumele pentru persoanele cu dizabilităţi, de asemenea venitul minim garantat şi alte prestaţii sociale”, a mai afirmat Firea, adăugând că nu-i dă mai mult de 6 luni acestui guvern.

Mesajul Gabrielei Firea la începutul noului an, 2021

Fostul primar al Capitalei a postat pe o rețea de socializare, un mesaj în care mulțumește tuturor celor care au fost alături de ea în anul ce tocmai a trecut. De asemenea, aceasta nu a uitat de cei care i-au făcut rău, intenționat sau nu și le-a transmis câteva cuvinte.

„În prima zi din noul an, pe care ni-l dorim cu totii mai bun si mai bland, as vrea sa multumesc oamenilor care mi-au marcat anul ce tocmai s-a incheiat, pentru tot ceea ce mi-au daruit sau am realizat impreuna :
– familiei mele, sotului si baietilor, pentru ca mi-au suportat programul infernal, absentele, oboselile, stresul;
– prietenelor mele de peste 20 de ani si celor putine, mai recente, care m-au sustin neconditionat si dezinteresat, care mi-au transmis energia pozitiva si optimismul de care am avut atata nevoie in clipele grele;
– medicilor din spitalele bucurestene si conducerii ASSMB impreuna cu care, prin munca asiduā, informare, buna organizare, am ferit pe cat a fost posibil orasul de o contaminare în masa;
– fostilor colegi din Primarie, 99% angajati in timpul altor primari, dar cu care am lucrat, cu foarte mici exceptii, bine, respectandu-ne reciproc.

Pentru a citi restul mesajului, apasă aici!

Adauga un comentariu