Actualitate

Gabriela Firea îi transmite lui Nicușor Dan câte piețe sunt în Capitală: „Este o decizie injustă și inumană luată de premierul Orban!

Publicat: 12 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea îi transmite lui Nicușor Dan câte piețe sunt în Capitală Este o decizie injustă și inumană luată de premierul Orban
Gabriela Firea, senator PSD

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis actualului edil al Bucureștiului, Nicușor Dan, că sunt 63 de piețe în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, declarase că „în Bucureşti avem 30-40 de pieţe. Asta înseamnă că la nivel naţional avem 10.000, aşa, vorbind foarte grosier”.

Gabriela Firea îl avertizează, pe pagina sa de Facebook, pe Nicușor Dan că înainte de a fi de acord cu decizia Guvernului de a le închide ar fi trebuit să se gândească ce efecte va avea această decizie ”inumană și injustă”.

„În București, funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei. În acestea vând direct producători agricoli din marile bazine legumicole sau distribuitorii din Ilfov – Vidra, Nuci, Snagov, Jilava, Copăceni, 1 Decembrie, Dărăști, Măgurele, Giurgiu – Vărăști, Colibași-Câmpurelu, Izbiceni – Olt, Dambovița – Băleni, Lungulețu, Brezoaele, Prahova – Pucheni, Balta Doamnei, Buzău – Movilă Banului, Pogoanele, Ialomița – Movilița, Șindrilița etc.

În acest moment, toți sunt afectați de decizia injustă și inumană luată de premierul Orban și ai săi sfătuitori de taină de a considera piețele mai periculoase decât magazinele“, scrie Gabriel Fire ape pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea: „Sunt afectate mii de familii!“

Fostul edil al Capitalei este de părere că închiderea pieței de către guvernarea liberală va lăsa comercinații în frig, fiind afectate mii de familii de această decizie.

„Oamenii vor vinde în frig, direct pe trotuar sau în parcări. Legumele și fructele se vor strica. Sunt afectate mii de familii. Dar cui să-i pese? Pentru PNL si Orban, «bolnavii sunt de vină pentru că s-au îmbolnăvit», elevii sunt de vină pentru că preferă școala cu prezența fizică, medicii sunt de vină pentru că dau semne de epuizare, tinerii sunt de vină pentru că sunt tineri și devin «răspândaci».

În afară de nedreptatea strigătoare la cer la care sunt supuși agricultorii și distribuitorii de legume și fructe românești, versus marile lanțuri de magazine, pe care Orban le consideră sterile, s-a dat o grea lovitură vieții, obiceiul de consum și bugetului cumpărătorilor.

Adică tuturor românilor care se aprovizionează, măcar la sfârșitul săptămânii, dacă nu de 2-3 ori săptămânal, direct din piață. Unde e mai ieftin, mai proaspăt, mai plăcut și unde se leagă prietenii de-o viață. Fiecare dintre noi avem un vânzător dintr-o piață în care avem încredere, de ani de zile, de unde cumpărăm brânză, ouă, lapte proaspăt. Cu toții am legat o prietenie cu o bătrânică sau cu un gospodar de prin Vidra sau alte comune limitrofe, care aduc la piață marfă mai curată, fără chimicale sau, oricum, nu în exces“, a menționat Gabriela Firea.

„Relația este de șef despotic și subaltern bun de maltratat. Această stare de fapt trebuie să înceteze urgent!”

Gabriela Firea este de părere că amatorismul Guvernului Orban trebuie să înceteze pentru a nu mai exista relația dintre un șef despotic și subaltern bun de maltratat.

„Lovitura dată românilor prin măsura ucigătoare de a închide piețele, în loc să creeze circuite și să stabilească reguli sanitare, devoalează nu doar amatorismul guvernului PNL Orban, ci și ruperea de viața reală.

Desprinderea totală de suferința din această perioadă a oamenilor, lipsa oricărui sentiment de îngrijorare față de ei, tratarea tuturor românilor ca pe niște sclavi. Așa ne conduce acum Orban. Guvernanții se poartă superior și crâncen cu românii. Relația este de șef despotic și subaltern bun de maltratat. Această stare de fapt trebuie să înceteze urgent!”, mai scrie pe pagina sa de Facebook Gabriela Firea.

Adauga un comentariu