National

Gabriela Firea, reacție dură la reformele propuse de Dacian Cioloș! Sunt deja în Parlament, la inițiativa senatorilor și deputaților PSD

Publicat: 11 oct. 2021
Gabriela Firea îmbrăcată într-un sacou albastru. Are o privire suspicioasă/ dezamăgită
Gabriela Firea declară că și-a administrat doza 3 de vaccin anti-Covid-19 acum trei săptămâni

Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS a anunţat faptul că va merge la consultările de la Cotroceni cu o listă de reforme propuse de partidul pe care îl conduce. Totuşi, senatorul PSD, Gabriela Firea, are o reacţie dură. Prim-vicepreședintele PSD a declarat că acele reforme sunt deja în Parlament depuse de senatorii şi deputaţii PSD.

Vă aducem aminte faptul că în ziua de luni, președintele Klaus Iohannis a chemat toate partidele parlamentare pentru a discuta despre propunerea de premier. Calculele sunt complicate în toate tabărele.

Senatorul Gabriela Firea dezvăluie că reformele propuse de Dacian Cioloș sunt deja în Parlament unde au ajuns la iniţiativa senatorilor şi deputaţilor PSD

Gabriela Firea a vorbit, în direct la Antena 3 despre faptul că reformele propuse de Dacian Cioloș sunt deja în Parlament. Pachetul cu care președintele USR-PLUS a venit la Cotroceni se regăseşte deja în iniţiativele deputaţilor şi senatorilor PSD:

„Am luat şi noi la cunoştinţă despre autopropunerea domnului preşedinte Cioloş, de a fi viitorul premier al ţării. Afirmaţiile făcute de domnia sa sunt corect din punct de vedere teoretic, dar sunt cu delay, cu mare întârziere, din punct de vedere practic şi al concreteţii parlamentare, pentru că toate aceste propuneri sunt deja în Parlament, la iniţiativa senatorilor şi deputaţilor Partidului Social Democrat. Chiar în acest moment am ieşit din şedinţa Biroului Permanent al Senatului, unde grupul nostru parlamentar a propus urgenţă pentru discutarea proiectului de lege privind plafonarea preţurillor la energie şi la gaze naturale, deci noi suntem avansaţi cu aceste proiecte şi sunt propuse la modul concret de către specialiştii noştri. Nu sunt doar declaraţii politice făcute înaintea unor consultări.

De asemenea, apreciez grija pentru români în special, dar aş aduce aminte faptul că săptămâna trecută, senatorii USR-PLUS au votat împotriva proiectului depus de către parlamentarii social-democraţi care prevedea măsuri pentru stimularea natalităţii, ajutorarea familiilor cu mulţi copii, deci un vot împotriva familiilor din România. a declarat Gabriela Firea pentru antena3.ro.

Care sunt reformele propuse de Dacian Cioloș la negocierile cu Klaus Iohannis

Președintele USR-PLUS a declarat, înainte de consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis că îi propune președintelui o listă de reforme. Dacian Cioloș a menționat faptul că propunerea USR-PLUS pentru funcția de premier este în propria persoană și că cea mai bună formă de a guverna este o alianță cu PNL-USR-PLUS și UDMR:

”Noi suntem gata să venim și cu o propunere de premier, dar și cu un program asumat. Acest pachet îl vom prezenta și la Cotroceni. Un plan pentru reducerea cu 32% a prețului la energie, un plan foarte concret pentru a contracara răspândirea Covid-19. Ne dorim zero taxe pe salariul minim. De asemenea, avem în proiect desființarea SIIJ până la finalul anului acesta, adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022. Sunt propuneri perfect realizabile.

Reforma pensiilor speciale, în așa fel încât pensiile speciale să fie în acord cu principiul contributivității (…) Evident, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest punct nu s-a ajuns la un acord total în cadrul coaliției de guvernare. Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate, iar USR este gata să își asume, alături de PNL și UDMR, un nou proiect de guvernare”, a transmis Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu