Actualitate

Prima reacţie a lui Dacian Ciolos, după ce USR l-ar propune premier: „Mergem cu o listă de reforme” – VIDEO

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prima reacţie a lui Dacian Ciolos după ce USR l-ar propune premier Mergem cu o listă de reforme - VIDEO
Dacian Cioloș, președintele USR, a făcut declarații de ultimă oră

Președintele USR, Dacian Cioloș, participă la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Dacian Cioloș o să fie propunerea USR pentru funcția de premier.

„USR merge cu o listă de reforme. USR susține că cea mai bună soluție e un guvern PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare clar și care să fie respectat. Am decis în unanimitate ca echipa să prezinte persoana de premier în persoana lui Dacian Cioloș și propuneri concrete pentru guvernare. Nu mai mergem cu povești”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș merge la consultări cu un program de guvernare

Liderul USR, Dacian Cioloș, anunță că va merge la Cotroceni cu un program de guvernare, care va conține mai multe puncte, multe dintre acestea ducând, în trecut, la adevărate războaie în coaliția de guvernare. Practic, Dacian Cioloș le impune celor de la PNL și UDMR să accepte tot ceea nu au acceptat un an de zile pentru a reveni la guvernare.

”Noi suntem gata să venim și cu o propunere de premier, dar și cu un program asumat. Acest pachet îl vom prezenta și la Cotroceni. Un plan pentru reducerea cu 32% a prețului la energie, un plan foarte concret pentru a contracara răspândirea Covid-19. Ne dorim zero taxe pe salariul minim. De asemenea, avem în proiect desființarea SIIJ până la finalul anului acesta, adoptarea legilor justiției până la finalul anului 2022. Sunt propuneri perfect realizabile.

Reforma pensiilor speciale, în așa fel încât pensiile speciale să fie în acord cu principiul contributivității (…) Evident, revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest punct nu s-a ajuns la un acord total în cadrul coaliției de guvernare. Constatăm că vechile partide fug de responsabilitate, iar USR este gata să își asume, alături de PNL și UDMR, un nou proiect de guvernare”, a transmis Dacian Cioloș.

Ce mesaj transmite Cioloș PNL-ului

Președintele USR, Dacian Cioloș, a transmis, luni, înainte de a merge la consultările de la Cotroceni, că guvernarea nu mai poate aștept săptămâni pentru că PNL nu se decide.

„Am avut astfel de inițiative, dar n-am reșusit să le fructificăm, să avem discuții cu celelalte partide. Am văzut că PNL nu intenționează să vină cu o propunere de premier. Dacă voi fi nominalizat premier, vom iniția aceste discuții cu partenerii. Suntem gata să ne asumăm acest lucru. Nu ne putem lua după semnale luate din surse. Măsurile pe care le propunem sunt în programul de guvern al coaliției. Nu cred că mai putem pierde zile, săptămâni pentru că am tot auzit ce nu vor să facă celelalte partide”, a spus Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: „Nu văd de ce să nu mergem cu Dan Barna, cu Cristian Ghinea, cu Cătălin Drulă, cu Stelian Ion, Vlad Voiculescu”

Președintele USR Dacian Cioloș a declarat luni, întrebat dacă ia în calcul intrarea la guvernare dar fără Dan Barna, Stelian Ion sau Vlad Voiculescu, că acest subiect nu a fost pe masa discuțiilor.

„Dar de ce să acceptăm? Acest subiect nu a fost niciodată pe masa discuțiilor și nu văd de unde apare acest subiect. Noi avem echipa de guvernare, vom vedea exact cum o vom asuma într-o nouă structură, dar nu văd de ce să nu mergem cu Dan Barna, cu Cristian Ghinea, cu Cătălin Drulă, cu Stelian Ion, Vlad Voiculescu, șamd? Nu negociem prin intermediul mesei, aceste lucruri se discută în jurul mesei și sper să aibă timp și cei de la PNL ca să găsim soluții”, a spus Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu