National

Gabriela Firea, reacție explozivă după declarația lui Florin Cîțu: „E de râs. Nu a găsit absolut nimic.”

Publicat: 12 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea, reacție explozivă după declarația lui Florin Cîțu: „E de râs. Nu a găsit absolut nimic.”

Luni, 12 octombrie 2020, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a reacționat la scandalul ce îl vizează pe fostul președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga. Acesta este cercetat de procurori sub acuzația că și-ar fi falsificat actele de studii, care au stat inclusiv la baza numirii sale în funcție de către Guvernul Ludovic Orban.

Conform unui document apărut pe site-ul Guvernului, Laurențiu Baranga este propus spre numire sub semnătura ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, având certificarea faptului că este licențiat și are „o înaltă reputație profesională”.

„E penal! Domnul Câtzu, cel care ne-a ingropat in datorii, mai gireazā si fapte penale! Sā vedem cum mai ramane primul pe lista PNL Bucuresti la Senat! Cine mai voteazā un astfel de specimen? Cum mai corespunde criteriilor de integritate? Vedeti, Domnule Câtzu? Întotdeauna, cine sapā groapa altuia cade el în ea!”, a scris luni seară, pe Facebook, Gabriela Firea.

La primăria Capitalei va fi efectuat un nou control

În urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat suma totală de aproximativ 200 de milioane de lei, în jur de 40 de milioane de euro, ca fiind prejudiciu, a spus Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice. De asemenea, acesta a semnalat mai multe nereguli, care necesită efectuarea unui nou control.

„Opinia mea personală este că la Primăria Municipiului Bucureşti banii destinaţi, şi este opinia mea personală, vom vedea ce vor spune şi controlul şi instanţele, dar banii destinaţi subvenţiei pentru energia termică, pentru transport au existat, au fost în buget, veniturile au venit, am suplimentat veniturile şi totuşi au ajuns în altă parte. Au ajuns pe baza unor contracte în alte destinaţii. Trebuie să aflăm unde au ajuns acei bani şi bineînţeles toţi cei responsabili vor răspunde pentru aceasta”, a declarat Florin Cîţu.

Gabriela Firea: „E de râs. Nu a găsit absolut nimic”

Gabriela Firea a reacționat la cuvintele lui Florin Cîțu și a menționat că ”e de râs”, fiindcă nu a găsit absolut nimic în urma controlului de la primărie: ”Nimic flagrant, nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greşeală a noastră”.

„Referitor la afirmaţiile de astăzi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente, e de râs. Nu a găsit absolut nimic. A început un control politic în decembrie anul trecut. Au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe, aşa cum au venit şi s-au reîntors, spunând că dacă nu scriu ceva, orice, ei vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Prin urmare, s-au închis într-un birou, au tot cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris. Repet, nimic flagrant, nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greşeală a noastră, ci pur şi simplu au descris nişte fapte”, a precizat Firea.

Atât Gabriela Firea, cât și Florin Cîțu candidează la alegerile parlamentare. Gabriela Firea deschide lista PSD la Senat în București, iar Florin Cîțu deschide lista PNL la Senat, în București.

Adauga un comentariu