National

Gabriela Firea: „Sănătatea copiilor noştri este pentru mine pe primul plan!”

Publicat: 09 sept. 2020
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat ce măsuri vor fi adoptate odată cu începerea noului an școlar. Acesta a vorbit despre testarea gratuită a elevilor cu simptome și a profesorilor dar și despre asigurarea în unitățile de învățământ a personalului medical suplimentar. Aceasta a menționat că vor fi finalizare procedurile de angajare pe posturile vacante din cabinetele medicale a 150 de persoane.

„M-am aflat astazi, impreuna cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, la una dintre scolile din Capitala, de unde am prezentat situatia cabinetelor medicale scolare, modul in care se face triajul elevilor incepand cu 14 septembrie, care sunt normele de igiena stabilite si cum au fost amenajate salile de curs pentru inceperea scolii.

Sanatatea copiilor nostri este pentru mine pe primul plan! Scoala incepe in 5 zile si cu totii, elevi si parinti deopotriva, speram intr-un an scolar reusit, in ciuda restrictiilor impuse de noua realitate in care traim. Ne-am pregatit si o vom face in continuare, astfel incat elevii sa vina la scoala fara grija imbolnavirii, intr-un mediu sigur, igienizat in mod constant, care pastreaza toate regulile in vigoare.

Gabriela Firea: „Am luat din timp măsuri și finalizăm procedurile pentru angajarea a 150 de persoane”

ASSMB are în schema de personal un număr de 1.053 de posturi în cabinetele școlare, din care în acest moment sunt ocupate 903. Am luat din timp măsuri și finalizăm procedurile pentru angajarea a 150 de persoane, pe perioadă determinată, pe posturile care erau vacante, tocmai pentru a acoperi complet schema actuală de personal.

In concluzie, rugamintea mea, ca parinte in primul rand, este ca toti copiii sa se gandeasca cu bucurie la prima zi de scoala, sa aiba incredere in parinti si in cadrele didactice! Am reamintit faptul ca Primaria Capitalei va derula cel mai amplu program de testare in mediul scolar, unic in tara, in cadrul caruia vor putea fi testati, gratuit, elevii bucuresteni care prezinta simptome de infectie respiratorie acuta, iar cadrele didactice si personalul auxiliar din institutiile de invatamant care doresc sa-si faca teste Real Time PCR sau teste rapide, isi vor putea face aceste analize gratuit, prin programul Primariei Capitalei. In Bucuresti sunt 250.000 de elevi si 24.000 de cadre didactice”, precizează Gabriela Firea.

Gabriela Firea acuză PNL-ul de fake-news

Gabriela Firea i-a acuza pe membrii Partidului Național Liberal de fake-news și de încercare de dezinformare publică. Aceasta a accentuat ideea conform căreia atributul stabilirii locurilor speciale pentru afișaj electoral nu este al primarului general, ci al primarilor de sector.

„PNL mă acuză de lucruri inventate, așadar ori nu cunoaște legea, ceea ce e puțin probabil, ori folosește cele mai josnice metode în încercarea de a mă discredita. PNL București mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral, atribuție care însă ține de sectoare.

Cum să numești această atitudine, dacă nu fake-news și încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispozițiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector”, declară Gabriela Firea.

Conform Gabrielei Firea, prefectul, reprezentantul Executivului în teritoriu, a cerut acest lucru primarilor de sector din Capitală.

„Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel național, nu cunoaște acest lucru? Mai mult decât atât, realitatea este că în Capitală acest proces este deja realizat: toți primarii de sector au emis dispozițiile prin care au stabilit aceste amplasamente. Este încă o dovadă că acest Guvern nu vine cu soluții pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzații la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câștiga capital de imagine”, adaugă Gabriela Firea.

 

Adauga un comentariu