Economic Local

Gabriela Ilie, antreprenoare din Iași, a vândut prăjituri și torturi de un milion de lei. „Eu nu vreau să mint consumatorul!” – VIDEO

Publicat: 30 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Gabriela Ilie antreprenoare din Iași a vândut prăjituri și torturi de un milion de lei. Eu nu vreau să mint consumatorul - VIDEO
Gabriela Ilie a dezvoltat o afacere de succes cu prăjituri și torturi

Gabriela Ilie, fondator Bucate Alintate, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre cum a ajutat-o experiența din multinațională în dezvoltarea afacerii cu prăjituri, de ce multinaționalele vin în Iași, cum va fi anul 2024 pentru mediul de afaceri din România, dar și ce sfaturi are pentru tinerii antreprenori la început de drum. Puteți urmări episodul AICI

Gabriela Ilie, fondator Bucate Alintate, este unul dintre antreprenorii din Iași care a accesat fonduri în programul Start-Nation și a dezvoltat o afacere de succes. Susține că economia din România este susținută de micile afaceri.

„Eu cred că micile afaceri sunt baza societății și sunt de durată, creează pătura de mijloc a societății. Ca să mergem mai departe, plătim taxe, ne educăm. De aceea ar trebui susținute aceste afaceri. Sunt de părere și că e bine să ne luăm un pic viața în mâini de tânăr. Eu muncesc de la 18 ani pentru că așa a trebuit. Am avut o viață frumoasă, dar nu cea mai ușoară, și ca să faci ceva în viață trebuie să muncești. Din păcate, există și reversul, situații când poate mama își învață fata «fii frumoasă» și speculează. Asta nu ține! Poate pentru că nu o să fii frumoasă încă 30 de ani de acum încolo și frumusețea nu o să-și plătească cotizația pentru pensie. Eu am o glumă. Dacă nu mănâncă pisoiul meu, înseamnă că nu e bun”, susține Gabriela Ilie, antreprenoare.

Gabriela Ilie, antreprenoare din Iași, a vândut prăjituri și torturi de un milion de lei

Ieșeanca a muncit mai mulți ani într-o multinațională, experiență care a ajutat-o când s-a apucat de afacerea cu dulciuri.

„Eu am mai învățat un lucru, când eram în corporație, care m-a șocat. Să nu fiu prietenă cu colegii de muncă, ci să fim buni colegi. Asta însemna că trebuie să te sprijine profesional, să înțelegi nevoia acestuia, să-l ajuți să crească. Pe mine acest lucru m-a ajutat să cresc ierarhic și e un sfat pe care îl dau oricărui tânăr. Eu am muncit 2 luni pentru a implementa acest sistem corect de etichetare. Din păcate, cred că am rămas cam singura pe piață care a făcut asta. Sunt unii clienți care vin și spun că nu mănâncă de la noi pentru că produsele au E-uri. De ce? Pentru că eu am trecut pe etichetă ce conține și esența. Eu nu vreau să mint consumatorul! Dacă alții scriu numai apă, făină, zahăr, ciocolată, eu scriu și că făină are amelioratori, pentru că așa cumpăr sacul de făină. Nu produc făina pentru că nu am moară”, mai spune Gabriela Ilie.

Cifra de afaceri înregistrată în anul 2022 a fost de un milion de lei.

Noi locații „Bucate Alintate”, deschise în Iași

Antreprenoarea a prelungit afacerea cu dulciuri și a mai deschis o cofetărie în centrul Iașului. Investiția în afacere ajunge la aproximativ 100.000 de euro. Ioana Gamen, organizator de evenimente, vorbește în cadrul unui noi episod de #PodcastBZI despre evenimentele de succes din Iași, faptul că în oraș nu există o sală potrivită pentru evenimentele culturale, ce feedback-uri transmit artiștii care vin în Iași și cum se calculează prețul unui bilet. Puteți urmări noul episod de Podcast AICI.

Gabriela Ilie, antreprenoare din Iași, participă și la evenimentele culturale derulate în municipiu.

Comentarii
Adauga un comentariu