National

Gabriela Szabo a câștigat mandatul de consilier județean de Ilfov! A candidat din partea PSD

Publicat: 29 sept. 2020
Gabriela Szabo a câștigat mandatul de consilier județean
Gabriela Szabo a câștigat mandatul de consilier județean de Ilfov. Fosta atleta a candidat din partea PSD

Duminica, la alegerile locale, Gabriela Szabo a câștigat mandatul de consilier județean de Ilfov. Fosta sportivă de performanță a candidat pe listele Partidului Social Democrat (PSD).

Gabriela Szabo, fosta mare campioană la atletism, a câștigat funcția de consilier județean Ilfov, la alegerile care au avut loc duminică, 27 septembrie. Szabo a candidat din partea PSD.

Gabriela Szabo a câștigat mandatul de consilier județean de Ilfov

Ea a fost prima candidată pe lista PSD pentru postul de consilier județean.

„Am candidat din partea PSD pentru funcția de consilier județean, am fost prima pe listă susținută de partid. Am fost aleasă consilier județean în urma voturilor, însă așteptăm să se finalizeze întregul proces de votare, ne pronunțăm după”, a declarat Gabriela Szabo pentru FANATIK.RO.

Gabriela Szabo, fostă campioană mondială la atletism, spunea, înaintea votului de duminică, 27 septembrie, că este nevoie de oameni cu experiență în sport.

„Candidez la Consiliul Județean Ilfov. Trebuie oameni de sport care să vorbească limbajul sportului și să îl înțeleagă, dar și să îi atenționeze pe cei care încearcă să schimbe ceva. Eu și Elisabeta Lipă ne implicăm foarte mult în partea administrativă”, era anunțul pe care Szabo îl făcea.

Cine este Gabriela Szabo, campioana mondială la atletism

Gabriela Szabo a fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Asta după recordul mondial stabilit la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund.

Gabriela Szabo a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m, și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. Avea să fie de 11 ori campioană mondială, dintre care 3 titluri de campioană mondială universitară, 4 de campioană mondială în sală și 3 de campioană mondială în aer liber la seniori. A mai obținut un titlu de campioană mondială la junior. Plus vicecampioană olimpică la Atlanta, la 1500 de metri.

În mai 2005, Gabriela Szabó și-a anunțat retragerea din sportul profesionist. De pe 19 august 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalități din viața culturală și sportivă românească. O funcție importantă a avut-o în Guvernul Ponta, după ce în 2014 a fost numită ministru al Tineretului.

Daniel Pancu, consilier general al Municipiului București! Ce spune antrenorul Politehnicii Iași

Antrenorul Politehnica Iași, Daniel Pancu, ar trebui să primească un mandat de consilier general al Municipiului București, după rezultatele obținute în alegeri de partidul pe care l-a reprezentat.

„Nu, nu se pune problema să preiau funcţia la Consiliul General al Capitalei. De ce? Păi, ar însemna să iau banii cam degeaba pentru că aş fi nevoit să lipsesc de prea multe ori. Să ştiţi că am făcut-o dezinteresat pentru că îi apreciez foarte mult pe cei care m-au convins, iar când am luat decizia să candidez eram în Bucureşti, cu destul timp liber“, a declarat Daniel Pancu.

Daniel Pancu, consilier general al Municipiului București!

Tehnicianul Politehnicii Iași susține că nu poate renunța la gruparea ieșeană pentru o carieră politică.

„Acum chiar nu se poate şi cred că nu ar fi ok pentru cei de la Poli Iaşi ca eu, în loc să mă concentrez pe echipa să stau pe drumuri sau cu gândul în altă parte. Sunt trup şi suflet cu Poli Iaşi.

Şi ca să vedeţi că nu am coloratură politică, vă spun că am fost şi la lansarea campaniei primarului de aici, ca antrenor al echipei susţinute de Primărie. Care e de la alt partid. Mă intersa să văd ce vor să facă pentru sport”, a precizat Daniel Pancu.

Adauga un comentariu