National

Gafă în Guvernul PNL după ce Ludovic Orban nu a putut să adopte prelungirea stării de alertă în lipsa unui raport

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gafă în Guvernul PNL după ce Ludovic Orban nu a putut să adopte prelungirea stării de alertă în lipsa unui raport
Ludovic Orban a spus că la nunți și botezuri nu se respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului

Încă o gafă în Guvernul PNL, după ce Ludovic Orban nu a putut să prelungească starea de alertă în România pentru că lipsea un raport extrem de important. În şedinţa de Guvern de joi, 10 septembrie 2020, s-a produs o gafă monumentală. Starea de alertă din România nu a putut fi prelungită pentru că lipsea, din documentaţie, raportul CES.

Ludovic Orban s-a arătat indignat de gafa făcută de executivul de la Bucureşti după ce, în documentele prelungirii stării de alertă lipsea tocmai avizul necesar de la Consiliul Legislativ.

Lipsa avizului CES duce la imposibilitatea adoptării de către Guvernul PNL a prelungirii stării de alertă

Lipsa unui aviz din partea CES duce automat la imposibilitatea adoptării prelungirii stării de alertă de către Guvernul PNL. Ludovic Orban a constatat faptul că cei din executiv nu au obţinut un asemenea aviz, iar ordinea de zi a fost modificată. Concret, premierul va adopta prelungirea stării de alertă luni, 14 septembrie 2020. În ziua de luni, premierul Orban a convocat o nouă şedinţă prin care se va trece la adoptarea acestui act normativ:

”Deci nu avem avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu avem avizul CES, nu o să putem să îl adoptăm azi, așa că luni va trebui să facem CNSU și o ședință de guvern ca să adoptăm prelungirea stării de urgență. Solicitați CES să ne dea avizul ca să fim în regulă să putem prelungi starea de alertă. Sunt prevederile legate de ziua votului și câteva măsuri de relaxare, în câteva domenii.”, a precizat Ludovic Orban.

Guvernul nu a putut să achiziţioneze tablete pentru copii, dar vrea implementarea camerelor web

Momente pline de ruşine în Guvernul PNL. Deşi Guvernul Orban nu a reuşit să îşi respecte angajamentul şi să acorde tablete gratuite la timp pentru elevii care nu au posibilitatea de a le cumpăra, premierul a început să vorbească depre achiziţionarea de camere web pentru şcolile din unităţile de învăţământ din România:

„Lucrurile se mișcă, consiliile de administrație stabilesc modalitatea în care încep școala. Insist pe comunicarea dintre școli și părinți. Toate măsurile pe care mai putem lua să fie luate. Am alocat 175 de milioane de euro pentru a cumpăra măști, dezinfectanți, tablete, containere. Acești bani vor fi decontați. Mai comunicați-le primarilor că vor fi decontați, banii există. Domnule ministru Tătaru, vreau să transmiteți clar că Ministerul Sănătății va asigura plata pentru medicii și asistetele care vor lucra în unitățile de învățământ.

Inspectoratele școlare trebuie să intervină în situațiile în care primarii nu și-au făcut treaba. Camere web, tablete, măști, dezinfectant. Avem toate avizele pentru conectarea unităților școlare la internet. Noi trebuie să continuăm planul, chiar dacă nu putem în toate zonele. Lucrurl aceste trebuia făcut de mult, dar asta este. Tot noi îl vom face”, a spus Ludovic Orban.

Vă aducem aminte faptul că la nivel de Guvern există un eșec total referitor la începerea anului şcolar. Guvernul PNL nu a reuşit să achiziţioneze tablete gratuite pentru elevii care au nevoie de acestea pentru a putea să poată învăţa online. Eşecul este unul răsunător dacă e să ţinem cont de faptul că extrem de multe localităţi din România încep de la scenariul 2 ceea ce presupune ţinerea orelor şi în spaţiul online.

Adauga un comentariu