Prima pagină » National » Gafa uriașă a ucrainenilor înaintea meciului cu România de la Euro 2024
Gafa uriașă a ucrainenilor înaintea meciului cu România de la Euro 2024

Gafa uriașă a ucrainenilor înaintea meciului cu România de la Euro 2024

17 iun. 2024, 18:21, 2 ,
BZI.ro, în National

România conduce, la această oră, cu trei goluri în meciul disputat cu Ucraina în faza grupelor Euro 2024. Meciul din grupa E a început la ora 16.00. Echipa națională de fotbal a României a învins luni la Munchen reprezentativa Ucrainei, în primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania.

Tricolorii au făcut un meci tactic perfect gândit de Edward Iordănescu, s-au impus cu 3-0 (1-0) și conduc pentru moment în Grupa E. Cu doar câteva ore înainte de start, Federația de Fotbal din Ucraina a comis o gafă uriașă.

Federația de Fotbal din Ucraina a comis o gafă uriașă

Înaintea partidei, Federația Ucraineană de Fotbal a postat pe rețelele de socializare echipamentul pe care jucătorii îl vor purta. Acesta conține o greșeală evidentă, arătând lipsa de cunoștințe despre steagurile națiunilor.

Pe echipamentul de culoare albastră, deasupra marcajului turneului, data și ora meciului, precum și echipele, apar drapelele celor două națiuni. Cu toate acestea, steagul României este reprezentat greșit: în loc de culoarea albastră, ucrainenii au folosit negrul, transformând astfel tricolorul românesc în steagul Belgiei, altă echipă din Grupa E de la Euro 2024, relatează gsp.ro.

Ulterior, Federația de Fotbal din Ucraina a conștientizat eroarea și a șters postarea, dar jurnaliștii români au reușit să captureze gafa.

UEFA a interzis steagurile cu Rusia în tribune, la cererea Federației Ucrainene de Fotbal

În plus, meciul din această seară între România și Ucraina este marcat de o decizie importantă: UEFA a interzis steagurile cu Rusia în tribune, la cererea Federației Ucrainene de Fotbal. Aceasta a solicitat interdicția după ce la meciurile Germania – Scoția și Serbia – Anglia au apărut drapele ale Rusiei, țară care a invadat Ucraina în urmă cu doi ani.

România are șanse uriașe să iasă din grupe

România are șanse uriașe să iasă din grupe pentru doar a doua oară în istoria participărilor la EURO. S-a mai întâmplat în 2000, când „tricolorii” au trecut de o grupă cu Anglia, Germania și Portugalia. Atunci, România ajungea în sferturi, pentru că la turneul final se calificau 16 echipe.

România câștiga atunci cu Anglia în grupe, scor 3-2. Până la meciul cu Ucraina, a fost singurul succes pentru națională la un turneu final de Campionat European.

Astfel, victoria cu Ucraina e cea mai clară obținută de „tricolori” în istoria participărilor la EURO.

Comentarii
  • Nu e o gafa. Se cred buricul pamantului si-i doare la basca de toti ceilalti. Romania? O tarisoara de prosti, cu datoria sacra de a da totul intemeietorilor Europei – asta cu intemeietorii e una din numerosele iluzii cu care se hranesc.

  • Din doua una: ori politicul nu s-a mai bagat si a fost un meci cinstit, ori stapanul a lasat colonia sa castige ca o mica recompensa pentru cate a facut si face pentru slava ucraina. Oricum macar la fotbal sa-i batem , ca altfel ne-au calarit ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *