Eveniment-Social

Gala “Artiști în mișcare” la Palas. Spectacole diverse, premii și invitați de seamă pentru finalul activităților de la UNAGE Iași

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gala Artiști în mișcare la Palas. Spectacole diverse premii și invitați de seamă pentru finalul activităților de la UNAGE Iași
Universitatea de Arte „George Enescu” Iași are în structură trei facultâți

În perioada 12-15 aprilie, la Universitatea de Arte “George Enescu” Iași, au loc mai multe activități în cadrul proiectului “Artiști în mișcare”. Vineri, 15 aprilie 2022, are loc gala de premiere pentru cea de-a noua ediție a festivităților.

În fiecare an, Universitatea de Arte “George Enescu” (UNAGE) Iași organizează activități de prezentare a facultăților, a profesorilor și a proiectelor pe care studenții le au în desfășurare. Gala “Artiști în mișcare” este menită să prezinte cele mai importante proiecte din cadrul celor trei facultăți și să premieze câștigătorii concursurilor sportive.

Elevii care ar dori să urmeze cursurile disponibile la această universitate au șansa de a cunoaște profesorii și modul de predare chiar în cadrul cursurilor făcute cu “ușile deschise”.

afis de la UNAGE Iasi
Gala „ Artiști în mișcare” va avea loc pe 15 aprilie 2022 la ora 15

A noua ediție a Galei “Artiști în mișcare”

afis preluat de la UNAGE Iasi
La Grădina Botanică Iași va avea loc o sesiune de pictură în aer liber

Pe 15 aprilie 2022, are loc cea de-a noua ediției a galei “Artiști în mișcare”, la Palas Mall. Studenții care au participat la concursurile sportive vor fi premiați și vor fi prezentate mai multe momente artistice, pregătite de studenți.

„Studenții Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, alături de profesorii lor, vă așteaptă vineri, 15 aprilie 2022, ora 15.00, în Grădina Palas, pentru a participa la spectacolul de gală aflat sub genericul «Artiști în mișcare», în care vă veți bucura de momente artistice și sportive susținute de aceștia și de o serie de invitați speciali, precum și premierea performanțelor sportive obținute în urma competițiilor organizate pe parcursul săptămânii”, a declarat lector univ. dr. Florin Luchian, de la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice.

Vor participa la activități studenți din cadrul Facultății de Teatru și Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul UNAGE Iași.

gradina de vara palas, palatul culturii
Gala de premiere a celor care au participat la concursurile sportive va avea loc la Gradina de vară Palas

Momentele artistice susținute de studenți

statuie de la gradina botanica iasi
Studenții de la Facultatea de Arte Vizuale vor avea o activitate de pictură în aer liber

Pentru că proiectul “Artiști în mișcare” este unul care dorește să evidențieze importanța activităților sportive, indiferent de aria artistică, momentele care vor fi prezentate vor fi axate pe dans coregrafic, pantomimă, scrimă teatrală, dar și momente muzicale.

“Proiectul «Artiști în mișcare» se află la cea de-a noua ediție și are ca scop evidenţierea importanţei activităţii fizice pentru cei ce profesează în orice mediu artistic, pornind de la premiza că mişcarea fizică stimulează creativitatea şi menţine un corp sănătos”, a completat lector univ. dr. Florin Luchian.

Cu studenții și profesorii de la Facultatea de Arte vizuale cei interesați se pot întâlni tot pe 15 aprilie 2022, la Grădina Botanică “Anastasie Fătu” Iași.

Studenții din cadrul programelor de licență și masterat vor avea o sesiune de “Plein Air” la care cei interesați pot asista. Acest concept artistic se referă la cazurile în care artiștii pictează în aer liber încercând să imite atmosfera peisajului natural.

În perioada 8 – 14 aprilie 2022 au avut loc diverse activități în cadrul tuturor facultăților de la UNAGE Iași.

Gala “Artiști în mișcare” are loc pe 15 aprilie 2022, ora 15.00, la Palas Mall, în grădina de vară. Poate participa orice persoană și nu se percepe nici un fel de taxă.

Adauga un comentariu