Economic Local

Gala „Descoperă Nord-Est” are loc mâine la Iași, cu invitați din Uniunea Europeană

Publicat: 11 dec. 2019

Gala Descoperă Nord-Est, ediția 2019, va avea loc mâine, 12 decembrie 2019, la Palatul Culturii din Iași. Manifestarea este organizată în intervalul orar 11:30 – 20:00 și va cuprinde două evenimente. Organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, gala a ajuns la cea de-a patra ediție anul acesta și este dedicată dezvoltării Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică.
Primul eveniment constă în conferința „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economică durabilă”, dedicată actorilor regionali implicați în sectorul turistic. Conferința va asigura cadrul schimbului de experiență între specialiști prin prezentarea unor modele de bună practică din România, Italia și Republica Moldova.

„Unul din obiectivele acestei conferințe îl reprezintă instruirea continuă și asigurarea unui cadru de colaborare pentru experți în exploatarea durabilă a patrimoniului cultural în vederea dezvoltării și promovării turismului”, au explicat reprezentanții ADR Nord-Est.

Expoziție de gastronomie moldovenească

Cel de-al doilea eveniment este denumit „Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”. Gala reprezintă în plus un manifest pentru „Unitatea în diversitate”, motto-ul Uniunii Europene. Această secțiune va consta într-o conferință pe teme de turism în care se va prezenta oferta turistică a asociațiilor din regiunea Nord-Est. Prin această acțiune vor fi recunoscute eforturile promotorilor turismului regional.

„Această ediție urmărește consolidarea unui parteneriat regional prin înlesnirea colaborării între stakeholderi din industria HORECA din întreaga regiune, reprezentanți ai administrației publice locale, centre și instituții de cultură”, au mai precizat reprezentanții ADR N-E.

Un rol important în manifestare îl va avea expoziția de gastronomie moldovenească, ca element de patrimoniu cultural extrem de important pentru turism. În încheierea acestei ediții, va avea loc un spectacol cu momente artistice reprezentative, ilustrând tradiții, obiceiuri și valori autentice naționaleloading...

Adauga un comentariu