Prima pagină » Titlurile zilei » Gândește-te bine înainte de a alunga un animal. Blonda care a lovit cu poșeta un câine s-a ales cu dosar penal. Ar putea fi condamnată pentru „rănire cu intenție” – FOTO/VIDEO

Gândește-te bine înainte de a alunga un animal. Blonda care a lovit cu poșeta un câine s-a ales cu dosar penal. Ar putea fi condamnată pentru „rănire cu intenție” – FOTO/VIDEO

21 mai 2024, 02:00, 31 ,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Diva blondă din Iași s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii au văzut imaginile în care lovește un cățel. Aceasta riscă să fie condamnată pentru rănirea animalului de companie

În urmă cu o săptămână, un videoclip a creat un val de reacții în mediul online. În stația de la rond Canta, o tânără a fost filmată în timp ce-și agresa animalul de companie. Cățelul s-a ținut după stăpână, însă fata a început să țipe la el, iar când a ajuns la autobuz, a scos poșeta și l-a lovit.

Blonda din Iași s-a ales cu dosar penal

Imaginile postate în mediul online au intrat în atenția polițiștilor din Iași. Tânăra de 18 ani a fost surprinsă de câțiva localnici în timp ce își lovea animalul de companie cu poșeta peste cap. Aceasta s-a urcat în autobuz, iar animăluțul a rămas lângă mijlocul de transport. Cățelul era prietenos, dădea din coadă, însă s-a culcat la pământ când a văzut reacția stăpânei. În continuare, polițiștii adună probe pentru dosarul penal, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. În cazul în care va fi găsită vinovată, tânăra riscă o amendă de până la 12.000 de lei și chiar pedeapsa cu închisoarea.

„Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, o tânără în vârstă de 18 de ani, din mun. Iași. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor, faptă prevăzută de art. 25 din Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții poliției din Iași.

Val de reacții în comunitatea ieșeană

După ce au circulat imaginile pe internet, iar oamenii au aflat că polițiștii au început cercetările, au reacționat imediat. Sute de comentarii s-au strâns la postările de pe rețelele de socializare.

„Foarte bine că s-au sesizat și polițiștii, niciun animal nu trebuie tratat în modul acesta. Sper că se va face dreptate”, a comentat un ieșean.

În ultimii ani, sancțiunile în ceea ce privește rănirea animalelor au fost înăsprite, însă oamenii nu se gândesc că pot fi trași la răspundere pentru așa ceva. Totuși, în cazurile grave, agresorii pot fi condamnați până la 7 ani de închisoare.

„Săracul animăluț, de ce îl lovește, dacă este al ei? Mai bine l-ar da spre adopție, să fie fericit într-o familie care-l iubește. Din păcate, pentru noi, românii, astfel de imagini sunt o normalitate. De asta nimeni de pe margine nu a intervenit să-l apere pe cățel”, a spus o femeie din Iași.

Blonda din Iași s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii vor stabili exact ce s-a întâmplat și care va fi sancțiunea aplicată.

Comentarii
  • Ce frumos a interpretat ctp povestea.. De la dosar penal la lectii de loialitate si prietenie. Asa se intampla cand nu iti accepti realitatea si traiesti in permanenta in minciuna. Tteziti.va din somnul cel de moarte

  • Așa le trebuie!–legea e bună, dar nu este completă, pentru că trebuie amendate și javrele și mâțele când se cacă pe drum și calci în căcații lor.
    Drepturi au javrele dar obligații ,,niet”, să plătească și impozite, să plătească și amenzi, să fie și arestate când perturbă liniștea publică și latră în scara blocului.

  • Sa faci pușcărie că a dat cu poseta in cap o javra.
    Sa mă pis pe câinii voștri
    Căcat in toate parcurile
    De ce ?
    Suntem la tara ?
    Nesimtitilor

  • Gajaiala si Emilia. Asa e, sunt de acord in totalitate cu ce ati scris.

  • Jalnic! Au ajuns animalele sa aiba mai multe drepturi decat omul, la fel cum au si dezaxatii aia sexuali mai multe drepturi si trebuie sa-i acceptam peste tot.

  • John, bai fiu de curva, te pisam in gura!

  • Emilia, noi nu comentam ca tu o sugi pe centura, taci si mumu in continuare

  • Raul cred că ai și tu o javra care o lingi in cur

  • Daca ar fi fost invers sigur nici blondei nu i-ar fi placut, acum sa suporte consecintele legale.

  • Sunt multe javre….dar au 2 picioare

  • 5 ani puscarie si se calmeaza

  • Stai chill, ca ție îți pute gura și picioarele și nu te amendează nimeni, lasa animalele în pace. Bănuiesc ca ești ratatul care scrie pe aici zilnic la 5 dimineața, deci chiar ca ai o viata de libarca.
    Altfel,foarte bine ca se aplica sanctiuni

  • POLITIA PLATITA DIN BANII MEI SE OCUPA CU ANCHETA LA UNA CARE A DAT CU O POSETA IN CAP LA UN CAINE!
    SA MA PIS PE VOI SCLAVILOR!

  • Cioara din Păcureț

  • Emilia e bătută în cap 🥴

    Ce proști sunt cei mai mulți dintre oameni.

    Nu înțelegeți că STĂPÂNUL CÂINELUI TREBUIE SA STRÂNGĂ 💩 ???

    Cum să dai vina pe animal?

    Vai de steaua voastră de retardați mintal. Vă trebuie un Hitler, un Putin sau un Kim Jong-un.

  • In sfarsit, ne mai civilizam si noi. Legi impotriva abuzului si abandonului animalelor, trebuiau adoptate demult. Si da, stapanii au obligatia sa culeaga „produsele” pe care patrupezii lor le elimina in timpul plimbarilor. De aceea ii si scot sa se plimbe pe domeniul public. Vrem sa mai gasim astfel de articole in presa.

  • Sa va fu.in gur.cu știrile voastre de 2 lei. Sunteți niște sugai comuniști care nu relatati decât știri de can-can. Oare o să ne trezim vreodată la realitate.

  • Stiam, dar n-m crezut vreodata ca oamenii sunt in halul asta de prosti !

  • Vai de steaua voastră, „oameni” de nimic..
    Cățelușul acela arăta iubire javrei care înțeleg că îi aparținea?
    Eu sunt puțin confuz..cine e animal în acea situație?
    Cred că mai degrabă panacuca respectivă.
    Noi,poporul român parcă mai aveam și ceva creștin în noi,puțină iubire divină..
    Amin!

  • In timp ce pe strada se întâmplă tâlharii, altercații cu victime, accidente, omoruri, etc…”pulitia” plătită din banii noștri se ocupă cu căcaturi dintr-astea de 2 lei. Deci nu-mi vine să cred unde a ajuns societatea în ziua de azi : lgbtq și zoofili peste tot bai nene, încă nu s-au ridicat cu pretenții necrofilii dar mai este timp.

  • Sorina chiar crezi ca asa incepem SA NE CIVILIZAM??? mergi in mijloace de transport in comul si asculta discutiile elevilor de gimnaziu, nu se misca de pe scaun (desi vin de la scoala unde au stat in banca, despre gunoielaede pe strazi, mizeria lasata de animalele de „companie’,etc. Este o moda ca daca nu ai un caine in apartament nu iubesti animalele eu zic ca nu este asa un animal tinut inchis cateva ore bune nu este iubit .

  • anonim @2:25pm unde vezi tu zoofili peste tot? cred ca nu trebuie sa confunzi cautarile tale personale pe internet cu spatiul public si experienta generala. pastreaza fanteziile pentru tine insuti/insati!

  • Javra cu 2 picioare 😁

  • Super comentariu!:))

  • Buun. Vrem si acțiuni și pe la falșii hingheri care și-au rotunjit burțile pe seama lor.

  • Nu era cainele ei, se tinea dupa ea pur si simplu pentru ca ocazional il hranea. Morala? Nu hraniti animalele care nu sunt ale voastre, altfel puteti face puscarie pentru ca le alungati atunci cand mergeti la serviciu sau intr-un magazin.

  • Legi de cct!

    Deci pentru ca i-a dat cu poseta in cap are dosar penal?

    Sticletii care au decis asta sunt aceiasi descreierati care-i terorizau pe pensionari in pandemie si le dadeau amenzi de peste 4 mii de lei.

  • Gorunescu Carmen Lidia

    Corect! Amenda este legală pentru ca în România doar javrele au drepturi, iar polițiștii… sunt și ei scăpați de mult timp din lesă!

  • O proasta! Sa primeasca 20 de genti in cap si un sut in coor si 10 lese pe spinare! O idioata!

  • Dosar penal? Mai bine se caca cainele vagabond care trebuia sa fie la padoc in Tomesti.

  • Toti homosexuali sunt de partea câinilor dar nu ii adopta. Hingherii sa ii adune !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *