Titlurile zilei

Gara din Iași a fost luată cu asalt! Sute de tineri au plecat azi-noapte spre Costinești și Vama Veche: „Energie și ceva băutură să avem, restul nu mai contează” – FOTO

Publicat: 01 mai 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Gara din Iași a fost luată cu asalt Sute de tineri au plecat azi-noapte spre Costinești și Vama Veche Energie și ceva băutură să avem restul nu mai contează - FOTO
O călătorie de la Iași spre Mangalia, cu trenul, durează minim 9 ore și jumătate

În gara din Iași, sute de tineri s-au adunat în așteptarea trenului care duce spre Mangalia. Planul era deja făcut, iar obiectivul final era să se distreze pe cinste

Sute de studenți și elevi din Iași nu au mai stat pe gânduri și au mers la CFR pentru a cumpăra bilete de tren spre litoral. Tinerii au profitat de minivacanța de 1 mai și de reduceri pentru a participa la deschiderea sezonului estival. Deși nu s-au mai vândut biletele ca în anii trecuți, tot au fost persoane care să păstreze tradiția de 1 mai pe malul mării.

Gara din Iași a fost luată cu asalt de tineri

Ștefan și Eusebiu
Câțiva studenți și-au aruncat câteva haine în bagaj și au plecat spre litoral

Aseară, începând cu ora 08:30, valuri de studenți și elevi au împânzit gara din Iași, pregătiți să plece direct spre mare. Cele cinci vagoane ale trenului Iași-Mangalia IRN 1962 au fost umplut de tineri care abia așteptau să prindă răsăritul pe malul mării. Unii erau cu 1-2 geamantane după ei, pregătiți de o vacanță mai lungă, cu tot ce le trebuie.

Pentru alții a fost suficient să se adune cu cei mai buni prieteni și să ia trenul spre mare, care a plecat la 21:15. Ștefan și Eusebiu și-au luat doar ghiozdanul și câteva lucruri esențiale, deoarece distracția este cea mai importantă pentru ei. Totul a fost plănuit cu câteva zile înainte, iar fără a sta pe gânduri, au mai sunat câțiva prieteni și au cumpărat biletele.

„A fost totul mai mult spontan, cu câteva zile înainte ne-am decis să mergem. Suntem mai mulți, mergem la Costinești, am profitat că este biletul 12 lei. Stăm doar o noapte, vrem să ne distrăm de 1 mai, avem o cazare care ne-a costat cam 100 de lei. Problema este că durează aproape 10 ore cursa, dar găsim noi activități să treacă timpul, energie și ceva băutură să avem, restul nu mai contează”, a spus Ștefan, student din Iași.

Faptul că trebuie să stea peste 9 ore într-un vagon nu a fost o mare problemă pentru călătorii de seara trecută. Drumul face parte din vacanță, iar distracția a fost în toi în tren. Unii s-au pregătit cu perne pentru a dormi, însă alții aveau de gând să facă „noapte albă”.

„Am mai fost anul trecut cu trenul, dar vara, însă acum am decis să merg și de 1 mai. Sunt doar eu și cu o prietenă, ne-am decis să mergem noi două în Vama Veche, să ne distrăm”, a precizat Denisa, studentă din Iași.

Trenurile vor circula spre mare până pe 7 mai

În această perioadă, trenul direct Iași-Mangalia va circula doar până la data de 7 mai, ulterior va fi retras până la începutul lunii iunie. De la vară, vor intra în funcțiune Trenurile Soarelui, care vor asigura constant transportul din marile orașe înspre litoral. Tariful normal pentru un bilet este de 127 de lei la clasa a II-a și 200 de lei la clasa I, doar dus. Studenții beneficiază de o reducere de 90 la sută, iar elevii călătoresc gratuit.

Tinerii care au plecat din gara din Iași au ajuns la Mangalia dimineață la 6, perfect pentru a privi răsăritul.

Comentarii
  • Sutele de tineri erau de fapt aceiasi 6 in 19 foto, restul oameni muncitori, se duceau la tara sa lege la vie

  • Ce tontălăi! Uite ce fete au…🤪 „Energie și ceva băutură să avem, restul nu mai contează” – e clar după ce principii își trăiesc viata. Mentalitatea lor e încă praf si in 2024. Preconizez o mare distracție într-o aglomerație infernala doar pentru ca e mai ieftin biletul. 🤣 La grămada înainte marș!

  • Mda…….”Energie, ceva băutură”, și aș mai adăuga eu, ceva prafuri, și distractia e garantată!!!
    Vai de steaua vostră, tineret fără …..repere.

  • Pai astia din poza par tocilari, care vor sa faca, sau fac ce ii incurajeaza altii de varsta lor, ca sa nu fie fraieri 😅

  • cand e transportul de pleasca cum sa nu. ia sa le fi luat CFR 100% pretul la bilete, mai plecau o laie, mergeau pe malul Bahluiului la gratare si bere.

  • Panarame, drogati, betivi etc. Mare distractie sa mergi la Vama sa ingheti de frig si sa-ti bei mintile alaturi de alti betivi drogati…

Adauga un comentariu