National

Garda de Mediu a amendat Primăria Bucureşti cu 100.000 de lei! Care este motivul

Publicat: 04 iul. 2020
Primăria Bucureşti
Primăria Bucureşti

Garda de Mediu a amendat Primăria București cu 100.000 lei, în urma unui control. Inspectorii au aplicat sancțiunea amintită pentru lipsa Registrului Spațiilor Verzi.

În urma unui control făcut de Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu la Primăria Capitalei, s-a constatat că PMB nu are un Registru al Spațiilor Verzi întocmit conform normelor, conform Mediafax.

Mai mult, administrația locală nu deține nicio informație despre suprafața tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru.

Conform anunțului făcut de Ministerul Mediului, din datele prezentate rezultă o suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor de 8,89 mp, mult sub limita impusă de Ordonanța de Urgență 195/2005 privind protecția mediului – 26 mp/locuitor.

Pentru aceste neconformități comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat Primăria Municipiului Bucureşti cu amendă în valoare de 100.000 lei și au stabilit măsuri de conformare care vor fi verificate periodic.

Registrul local al spaţiilor verzi este un sistem informaţional care cuprinde datele tehnice ale tuturor spaţiilor verzi conform indicilor de calitate şi cantitate. Acest Registru trebuie făcut public să poată fi consultat la sediile autorităţilor administraţiei publice locale.

Statul recunoaşte dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spaţiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spaţiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori şi arbuşti, în condiţiile respectării prevederilor legale în vigoare.

Comentarii
  • Incepe campania electorala.Costelus Alexe incepe sa dea amenzi,pentru alte partide.Ma intreb cate primarii au acest registru?La iasi au?

Adauga un comentariu