Stiri medicale

Atentie! In comert, se vinde un gel dezinfectant de mâini periculos, toxic pentru sistemul nervos central și ochi

Publicat: 14 aug. 2020
gel dezinfectant de mâini periculos
Gel dezinfectant de mâini periculos, toxic

Gel dezinfectant de mâini periculos, toxic! Un gel dezinfectant pentru mâini periculos este vândut în magazinele din Romania! Acesta conține metanol, care, dupa cum se stie, este toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi, sustine Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

„Alerta RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, avertizează Paul Anghel.

Gel dezinfectant de mâini periculos, toxic!

Cumparatorii sunt avertizati totodata ca de pe acest produse lipsesc pictogramele de pericol și avertizările necesare.

„Prin urmare, utilizatorii nu au nicio informație cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii. Ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și la deces. Produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP)”, avertizează Paul Anghel.

Adauga un comentariu