Frumusete

Genele false cresc riscul contaminarii cu paduchi de gene. Cat de grave sunt consecintele

Publicat: 26 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Genele false cresc riscul contaminarii cu paduchi de gene. Cat de grave sunt consecintele
genele false

Poate ca genele false dau impresia unei priviri speciale, insa nu te-ai gandit ca te pot si imbolnavi. Recent, autoritatile medicale din SUA au emis o alerta si o avertizare catre comunitate cu privire la extensiile de gene si genele false. Potrivit specialistilor, sunt legate de o dezvoltare a paduchilor de gene.

In cautarea idealului de frumusete, femeile apeleaza si la extensii de gene sau la genele false, insa acest accesoriu cosmetic le pot pune in pericol sanatatea ochilor. Dermatologii si oftalmologii de peste Ocean avertizeaza ca sunt tot mai multe cazuri de paduchi de gene. Iar aceasta crestere a fost asociata cu extensiile de gene.

Paduchii de gene sunt diferit de paduchii intalniti in podoaba capilara, dar si de acarieni. Potrivit expertilor, acestia sunt organisme mici care se hranesc de obicei cu sebum din foliculi. Desi sunt mici, ei pot fi vazuti miscandu-se ca nisipul atunci cand sunt prea multi, sustine Daysi Martínez de la Lice Clinic of America.

Medicii reamintesc tuturor sa practice o igiena buna, deoarece este cel mai simplu mod de a evita problema. Paduchii de gene se pot transfera fara ca oamenii sa fie constienti. Acestia sunt, de asemenea, periculosi, pentru ca pot cauza complicatii grave ale vederii.

Genele false trebuie dezinfectate

Potrivit expertilor, raspandirea paduchilor se poate intampla daca persoana care a folosit ultima data extensiile sau genele false nu le-a dezinfectat ​​in mod corespunzator. Simptomele comune includ roseata, inflamatie si, desigur, mancarime.

Asadar, curatati genele false si extensiile de gene fara teama ca acestea vor cadea sau se vor subtia. Astfel, veti preveni dezvoltarea microorganismelor patogene. Cea mai buna metoda de prevenire este stabilirea unei rutine zilnice de spalare folosind apa calda si sapun.

Paduchii de gene pot fi transferati de la o persoana la alta si prin utilizarea in comun a prosoapelor sau a obiectelor cosmetice. Mentionam aici folosirea aplicatoarelor de gene si a altor produse cosmetice pentru zona ochilor (farduri, pensule, mascara etc.).

Cat de mare este pericolul

Principalele pericole la care te expui atunci cand nu ingrijesti corespunzator extensiile ori genele false sunt infectiile oculare, dezvoltarea bacteriilor si aparitia unor reactiil alergice. De asemenea, genele false, dar si extensiile iti pot afecta genele naturale. Ele pot conduce la avarierea structurii firelor de par naturale, iar in cazuri exceptionale, chiar la distrugerea iremediabila a genelor naturale.

Adauga un comentariu