National

George Simion, copreşedintele AUR se duce la negocierile cu Klaus Iohannis cu o propunere de premier independent

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion copreşedintele AUR se duce la negocierile cu Klaus Iohannis cu o propunere de premier independent
Este scandal cu parlamentarii AUR. Aceștia au intrat în Comisia de Sănătate să se opună certificatului verde

 

Luni este ziua zero pentru toate partidele politice dar şi pentru romani. Președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii tuturor partidelor la negocieri la Cotroceni. George Simion a făcut şi o serie de declaraţii în acest context. Copreședintele AUR a explicat că susţine varianta unui premier independent.

De aceeași părere este şi Marcel Ciolacu, președintele PSD, care dorește organizarea de alegeri anticipate. În replică, PNL așteaptă primele mișcări din partea partidelor care au susţinut moţiunea de cenzură.

George Simion, copreședintele AUR se duce la negocierile cu Klaus Iohannis cu propunerea unui premier independent

Conform declaraţiilor făcute în urmă cu puţin timp, copreședintele AUR, se va duce la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier independent. O propunere în acest sens este Călin Georgescu, nume vehiculat în repetate ori în spaţiul public:

”AUR propune un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate. Ne dorim să ajungem acolo, dacă va exista consens politic nu avem nicio reținere pentru o nouă majoritate în parlament.

Am purtat discuții și cu celelalte formațiuni politice, nu există o majoritate în Parlament. Dar AUR dorește să își ofere sprijinul pentru stabilitate și pentru soluții concrete.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Georgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care să le agreăm. O soluție și un profil de premier independent, dincolo de orice dubii”, a declarat George Simion, înainte că Alianța pentru Unirea Românilor să intre la consultările pentru formarea unui nou guvern”, sunt primele declarații ale lui George Simion.

Dacian Cioloș, liderul USR-PLUS, va merge la consultările de la Cotroceni cu o listă de reforme

Dacian Cioloș a declarat recent faptul că se va prezenta în fața președintelui Klaus Iohannis cu o listă de reforme pe care, USR-PLUS și le dorește. Președintele formaţiunii politice a menţionat faptul că cea mai bună soluţie de guvernare este reprezentată de o coaliţie formată din USR-PLUS-PNL și UDMR:

„USR merge cu o listă de reforme. USR susține că cea mai bună soluție e un guvern PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare clar și care să fie respectat. Am decis în unanimitate ca echipa să prezinte persoana de premier în persoana lui Dacian Cioloș și propuneri concrete pentru guvernare. Nu mai mergem cu povești”, a spus Dacian Cioloș.

PSD dorește alegeri anticipate

PSD a luat decizia de a se prezenta la negocirile de la Cotroceni. Social democraţii ar susţine mai degrabă varianta unui Guvern de tehnocrați care să treacă cu bine criza din România şi care să pregătească alegerile anticipate. Totuşi, Marcel Ciolacu a declarat faptul că formaţiunea politică pe care o reprezintă este gata să treacă la Guvernare dacă există o majoritate în Parlamentul României

Adauga un comentariu