Actualitate

George Simion, declaraţii de ultimă oră: Sunt 15.000 de oameni prezenţi la protest. Le-am spus să nu intre în Parlament

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion declaraţii de ultimă oră Sunt 15.000 de oameni prezenţi la protest. Le-am spus să nu intre în Parlament
George Simion oferă declarații despre protestele din București

În aceste momente, George Simion oferă mai multe declaraţii despre protestatarii care s-au strâns în fața Parlamentului şi care scandează împotriva certificatului verde. Liderul AUR a declarat că sunt 15.000 de persoane prezente în fața Parlamentului României.

Acesta a vorbit şi despre faptul că o maşină a fost vandalizată de un protestatar. Simion menţionează că protestatarul a fost provocat de către şoferul autoturismului:

Eu am ieşit puţin afară înţeleg că este un şofer al unui parlamentar. I-a arătat degetul din mijloc unui protestatar. Nu trebuia să facă acest lucru, oamenii sunt tensionați. Lumea vrea să intre în parlament, eu le-am spus să stea liniştiţi, nu e cazul. Vrem să primim asigurări de la premierul Ciucă că nu îşi asumă răspunderea. Dacă îşi asumă răspunderea, nu mai votează, nu vom şti cine şi cum votează. Au fost 15.000 de oameni în stradă dintre care 2000 de membri AUR

Vă aducem aminte faptul că sunt tensiuni uriașe în jurul Parlamentului României unde mii de protestatari s-au strâns. Aceștia scandează mai multe lucruri printre care și ” Libertate ”. În replică, jandarmii s-au îmbrăncit cu aceștia aplicând și spray lacrimogene. Protestatarii ar fi intrat în curtea Senatului după ce ar fi rupt un lanț. Au fost mobilizați, pentru intervenție, toți jandarmii de la Garnizoana Jandarmeriei.

Certificatul verde, motiv de dispută și între politicieni

De altfel, adoptarea certificatului verde este motiv pentru dispută chiar și între politicieni. De exemplu, Alina Gorghiu dorește ca acest lucru să fie adoptat cât mai repede, pe când președintele Florin Cîțu l-ar vrea aprobat dar nu în varianta în care se vrea testarea gratuită a angajaților:

„De abia am primit variantă. Daţi-mi voie să o citesc. Punctul meu de vedere în privinţa acestor vouchere îl ştiţi foarte bine. L-am spus de fiecare dată. Nu mi se pare normal să decontăm de la buget teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Acesta e punctul meu de vedere, dar vreau să văd şi această variantă”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament despre voucherele prin care angajaţii se pot testa pentru COVID-19. explica Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu s-a arătat nedumerită de faptul că premierul Nicolae Ciucă ar vrea să își asume răspunderea pe proiectul de lege, în condițiile în care există o majoritate confortabilă în Parlamentul României:

(…) În tot acest timp, România este în așteptare. De săptămâni întregi, PSD ne spune că certificatul verde va fi adoptat în Camera Deputaților.

Nu mi-e clar ce se vrea, dacă se vrea ca Guvernul să-și asume răspunderea referitoare la introducerea certificatului verde.

Ar fi de neînțeles de ce s-ar opta pentru această soluție, în condițiile în care există o majoritate solidă în Parlament. #HaicuCertificatulVerde”, scrie Alina Gorghiu.

 

Adauga un comentariu