Actualitate

Scandal între protestatari şi jandarmi, la Palatul Parlamentului. George Simion, preşedintele AUR, cheamă oamenii să li se alăture – VIDEO

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scandal între protestatari şi jandarmi la Palatul Parlamentului. George Simion preşedintele AUR cheamă oamenii să li se alăture - VIDEO
George Simion a făcut un apel pe pagina sa de Facebook, în care îi cheamă pe oameni în stradă, pentru a se alătura protestului împotriva certificatului verde la locul de muncă

Marţi, 21 decembrie 2021, a izbucnit un nou protest în România, de această dată la Palatul Parlamentului. Membrii AUR au promovat pe reţelele de socializare şi au chemat oamenii în stradă. Astfel, în fata Parlamentului, la intrările oficiale al Camerei Deputaţilor şi Senatului se afla copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii partidului politic.

De asemenea, sute de oameni scandează împotriva adoptării certificatului verde la locul de muncă. În contextul protestului spontan, zeci de jandarmi s-au adunat pentru a păzi grupul şi a împiedica eventualele incidente. Mai mult decât atât, traficul rutier în zonă a fost blocat. Brigada Rutieră a făcut anunțul.

George Simion a făcut un apel pe pagina sa de Facebook, în care îi caută pe oameni în stradă:

„Fac apel la polițiști, profesori, medici, să ni se alăture!”, a fost mesajul lui Simion, pe pagina sa de Facebook.

Îmbrânceli intre jandarmi şi protestări la mitingul din Capitală

În aceste momente sunt îmbrânceli între protestatari și jandarmi. Oamenii au spart cordonul format de jandarmi și au intrat cu forța în curtea Palatului Parlamentului. George Simion, liderul AUR, se îndepărtează de protest şi este urmat de mai mulți protestatari.

Conform Jandarmeriei, persoanele care sunt în curtea Parlamentului sunt ”angajați și invitați” ai unui partid politic.

Mai mulți oameni s-au strâns înainte de ora 09:00, ora de începere a mitingului, în fața Parlamentului și strigă ”Libertate”. ”Venim peste voi” mai striga protestatarii.

”Trebuie să respingem astăzi în Parlament acest certificat dăunător (n.r. se referă la certificatul verde). Îi trezim pe toți (n.r. cu referire la clasa politică).” a spus George Simion, care a făcut apel pe Facebook: ”Fiți alături de noi”. ”Libertate fără certificate”, scrie pe Parlamentul României.

Protest împotriva adoptării certificatului verde la locul de muncă

Certificatul STOP COVID, necesar la locul de muncă, va fi eliberat pentru cei vaccinați cu schema completă, pentru cei care fac dovada trecerii prin boală, în cazul unui rezultat negativ PCR, dar și în cazul unui test antigen rapid, cu rezultat negativ.

Atât în sectorul public, cât și-n sectorul privat, angajatorii ar urma să solicite certificatul STOP COVID fiecărui angajat, la intrarea la locul de muncă. Certificatul STOP COVID se va solicita în urma unei analize a situației epidemiologice, analiză realizată de INSP în fiecare zi de luni, dacă se va constata că numărul de cazuri confirmate la nivel național a crescut constant, în ultimele trei săptămâni anterioare analizei.

După ce s-a constatat că-n ultimele trei săptămâni a crescut constant numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, în 72 de ore de la momentul deciziei, intră în vigoare aplicarea certificatului STOP COVID. Obligația solicitării acestui certificat încetează a doua zi, după ce s-a constatat că nu se mai înregistrează o creștere săptămânală, dar și că incidența cumulată în ultimele 14 zile la nivel național este mai mică de 1 la mie. Angajații nevaccinați sau netrecuți prin boală ar urma să primească 15 vouchere a câte 50 de lei, pentru testare, gratuit, de la stat.

 

Adauga un comentariu