Local

George Simion, liderul AUR, stropit cu cerneală la Iași. Filmul incidentului din Piața Unirii- GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
George Simion liderul AUR stropit cu cerneală la Iași. Filmul incidentului din Piața Unirii- GALERIE FOTO VIDEO
George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală la Iași, de un bărbat, în timpul evenimentului dedicat Zilei Unirii Principatelor Române

George Simion, liderul AUR, a fost stropit cu cerneală de sărbătoarea Unirii Principatelor, la Iași. Un bărbat din Iași, în vârstă de 32 de ani, a fost cel care l-a agresat pe copreședintele formațiunii politice în Piața Unirii, din municipiu

Aproape 2.000 de persoane au participat ieri la sărbătoarea Unirii Principatelor Române, organizată în zona centrală a municipiului Iași de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Manifestările clasice, organizate de autoritățile locale de Ziua Unirii Principatelor, nu au mai avut loc din cauza incidenței ridicate a cazurilor de Covid-19. În aceste condiții, formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu a fost cea care a organizat o manifestare de amploare în zona centrală. Miile de simpatizanți AUR au mers pe traseul Palatul Culturii – Piața Unirii.

George Simion, liderul AUR, stropit cu cerneală de sărbătoarea Unirii la Iași

Cei prezenți în Piața Unirii din Iași s-au prins și într-o horă la finalul manifestării, moment în care George Simion a fost agresat de un bărbat. Lucian Harabagiu, un inginer în vârstă de 32 de ani, angajat la o multinațională din Iași, l-a stropit pe liderul AUR cu cerneală. Incidentul s-a derulat extrem de repede. Bărbatul s-a apropiat prin mulțime și la un moment dat l-a stropit pe Simion pe față, după care a încercat să se piardă printre oameni. Lucian Harabagiu a fost însă prins de jandarmi și apoi dus la Secția 3 Poliție pentru a da explicații. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru gestul său, chiar dacă George Simion a refuzat să depună plângere la adresa sa.

”Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanță lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul poliției pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Bărbatul a fost dus la audieri alături de soția sa.

Ce a spus George Simion după incidentul din Piața Unirii

Copreședintele AUR a arătat că a fost luat prin surprindere de gestul inginerului IT din Iași. Totuși, deputatul AUR a anunțat că nu va depune plângere împotriva lui Lucian Harabagiu.

”Eram în Hora Unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, eu mă tem doar de Dumnezeu. Sunt în mijlocul oamenilor aici, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor. A aruncat cineva cu cerneală, nu știu multe. Nu mi-a zis nimic. Dar nu e un motiv să ne strice bucuria. Nu mă supăr și rog Poliția să nu-l amendeze pe individ. Nu voi face plângere la adresa sa”, a transmis George Simion imediat după incidentul din Piața Unirii.

Simion și-a continuat apoi discursul în fața miilor de oameni.

Incidente de Ziua Unirii Principatelor de la Iași

Este al doilea incident de acest gen la sărbătoarea Unirii Principatelor Române din zona centrală a Iașului. Anul trecut, pe 24 ianuarie 2021, primarul Mihai Chirica a fost stropit cu iaurt de Bogdan Nicolae Suditu, un protestatar din Pitești. Evenimentul din Piața Unirii de ieri, 24 ianuarie 2022, nu a primit autorizație de la autoritățile locale, lucru pe care l-a semnalat și George Simion.

Chiar în aceste condiții, în zona centrală a municipiului Iași s-au strâns mii de simpatizanți AUR, care au asistat la manifestări, discursuri și la concertul de muzică populară. George Simion, stropit cu cerneală la Iași, a continuat evenimentul dedicat Zilei Unirii în incinta Hotelului ”Traian”, alături de colegii săi din AUR.

Adauga un comentariu