Prima pagină » International » Germania are nevoie de lockdown. Avertismentul lansat în urmă cu puțin timp

Germania are nevoie de lockdown. Avertismentul lansat în urmă cu puțin timp

09 apr. 2021, 13:41,
BZI.ro, în International

Germania are nevoie de lockdown, cel puțin asta este părerea ministrului Sănătății Jens Spahn. Potrivit acestuia, nevoia de un blocaj național este extrem de necesar pentru a stopa valul trei al pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sănătății a precizat că țara se luptă cu un număr tot mai mare de pacienți care ajung la terapie intensivă, transmite Daily Mail.

Angela Merkel este de acord cu faptul că Germania are nevoie de lockdown

Cancelarul german și-a arătat suportul pentru decizia pe care Jesn Spahn a propus-o. Liderii regionali s-au pus de acord cu Angela Merkel pentru un scurt blocaj care să restabilează normalitatea în sistemul sanitar.

Criza actuală vine în mijlocul celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, Germania raportând în medie 15.000 de cazuri pe zi „Fiecare apel pentru un blocaj scurt și uniform este corect”, a spus recent purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel.

 Jens Spahn: „Avem nevoie de un lockdown”

Germania trebuie să pună în aplicare măsuri la nivel național pentru a stopa valul actual de infecții cu coronavirus cât mai repede posibil, a declarat vineri ministrul Sănătății din cabinetul lui Merkel.

„Avem nevoie de un blocaj”, a declarat Jens Spahn jurnaliștilor într-o conferință de presă, adăugând că ar putea fi necesară stoparea oricărei mobilități pe timp de noapte pentru a reduce și mai mult contactele sociale.

Ministrul a spus că există în prezent aproape 4.500 de pacienți în terapie intensivă în Germania, adăugând: „Dacă acest lucru continuă, va fi prea mult pentru sistemul nostru de sănătate”.

Cu ce soluție a venit Angela Merkel

Angela Merkel susține favorabil solicitările pentru o blocare scurtă și dură în Germania pentru a reduce răspândirea coronavirusului, deoarece ratele de infecție sunt prea mari, a declarat miercuri o purtătoare de cuvânt a guvernului german.

Germania se luptă cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus și  mai mulți lideri regionali au cerut un blocaj scurt și sever, în timp ce țara încearcă să vaccineze cât mai mulți oameni.

Angela Merkel anunță că este pregătită să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca

Angela  Merkel afirmă că este pregătită să se vaccineze cu serul de la AstraZeneca și că nu îi este frică de efectele negative ale acestuia.

„Da, mă voi vaccina cu serul e la AstraZeneca”, a indicat ea într-o conferinţă de presă. „Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face”, a declarat Angela Merkel.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, crede că Germania are nevoie de lockdown pentru a stopa valul trei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *