Coronavirus

Germania dă cea mai mare lovitură României. Decizia aplicată pe ascuns

Publicat: 07 mai 2020

Muncitorii sezonieri din Germania suspecți de coronavirus sunt trimiși înapoi în România.

Gazeta de Cluj susține că are informații conform cărora un avion cu aproximativ 200 de persoane urma să aterizeze astăzi pe Aeroportul din Târgu Mureș. Pe ultima sută de metri, însă, zborul a fost anulat.

Românii din Germania urmează să fie aduși în țară cu autocarul și vor fi repartizați în județele din care provin. Persoanele vor intra în carantină timp de două săptămâni, iar cei care vor prezenta simptome vor fi internați în spital.

Nebunia de pe aeroportul din Cluj cu destinația Germania

Amintim că doar de pe Aeroportul Cluj au fost transportați în perioada 9-30 aprilie 9.761 de muncitori sezonieri către alte state, România fiind singura țară care a permis astfel de zboruri.

Pozele realizate în 9 aprilie, când a avut loc prima cursă de pe Aeroportul Cluj spre Germania, au devenit virale. Fotografiile au făcut înconjurul lumii din cauza faptului că nu s-au respectat măsurile de combatere a coronavirusului.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru Gazeta de Cluj că nu are cunoștință despre acest aspect, nu a fost informat, iar dacă erau persoane in județ ar fi trebuit să fie anunțat.

”Am mai avut niște situații în care înțeleg că se dorea repatrierea unui număr de cetățeni care plecaseră de pe Aeroportul din Cluj și erau nemulțumiți de condițiile de ședere sau condițiile contractuale din Germania și doreau să se întoarcă înapoi. Am solicitat Ministerului Transportului să ducă aeronava respectivă – care a fost și anulată între timp – pe Aeroportul din Iași, având în vedere că majoritatea cetățenilor erau din zona Moldovei. Deci, din Cluj, nu știu să fie nimic, iar din cei care au plecat spre Germania, din județul Cluj erau extrem de puțini, vorbim de sub zece din totalul celor care au plecat. Într-adevăr, din alte județe din Transilvania erau destul de mulți. Dar nu cunosc și nu am fost informat de așa ceva, deci probabil că nu se mai realizează”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Comentarii
  • Iar fuhrerul ala imputit de la kkcoceni impreuna cu guvernul lui horror ingroapa ranjind sinistru tara iar pe noi ne face sclavi! Astia sunt mai rai ca fanariotii!

  • Iohanis tace chitic,n-a spus nimic nici de plecarea, nici de sosirea oamenilor la munca,amenzile date ilegal,revizuirea hoatararilor Curtii Constitutionale,etc.O luase razna de tot si el si guvernul lui.

  • Să facă bine ștrudel von Șparanghel săi bage în casele furate și să-i doctorească el,pe banii lui. Pe noi ne-o ținut închiși în case.Nu avem venituri, și acum să plătim și pentru exportați (foști diasporeni). Să se spele pe cap cu ei. I-au cules Șparanghelu la hitleristă, și acum să plătim noi.

  • Mai cap de creta, incearca sa-ti folosesti neuronul ala adormit pe care il ai. Scoate capul din haznaua Antena 3 si vezi ce mai zic si altii.
    Oricum anonim te-ai nascut, anonim esti si tot anonim vei muri.

Adauga un comentariu