Stiri medicale

Germania recomandă vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca numai pentru persoanele sub 65 de ani

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Germania recomandă vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca numai pentru persoanele sub 65 de ani
Doze de vaccin anti-COVID-19

Comisia pentru vaccinuri din Germania, STIKO, a anuntat joi că vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca ar trebui administrat doar persoanelor cu vârsta sub 64 de ani.

Grupul de experți medicali a vorbit despre o lipsă de date cu privire la eficacitatea vaccinului pentru persoanele în vârstă.

„În prezent, nu există date suficiente pentru a evalua eficacitatea vaccinului pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, a declarat comitetul științific în rezoluția pusă la dispoziție de Ministerul German al Sănătății, potrivit dw.com.

Vaccinul AstraZeneca, spre deosebire de vaccinurile ARNm, ar trebui oferit doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18-64 de ani, a adăugat aceasta.

Marea Britanie apără eficacitatea

Între timp, AstraZeneca și prim-ministrul britanic Boris Johnson au răspuns la concluziile STIKO. Un purtător de cuvânt al companiei din Marea Britanie a declarat că cele mai recente date ale studiilor clinice pentru vaccinul său „susțin eficacitatea la grupa de vârstă peste 65 de ani”.

Johnson a sprijinit, de asemenea, vaccinul dezvoltat în comun cu Universitatea din Oxford si a spus că nu este de acord cu evaluarea germană a vaccinului.

„Propriile noastre autorități au arătat foarte clar că vaccinul Oxford AstraZeneca este foarte bun și eficient”, a spus Johnson.

Scăderea dozelor

Miercuri, Uniunea Europeană și-a exprimat frustrările față de AstraZeneca, sugerând că gigantul farmaceutic renunță la acordul său de a furniza blocului comunitar doze de vaccin.

„Conflictul” vine în momentul în care Germania a recunoscut că se confruntă cu un deficit de vaccinuri care ar putea continua până în aprilie, a declarat joi ministrul sănătății, Jens Spahn.

Procesul de vaccinare al Germaniei a fost primit o lovitură săptămâna trecută, când AstraZeneca a redus cu aproximativ 60% livrările inițiale preconizate de doze către țările UE.

Adauga un comentariu