Local

Gest disperat făcut de un tată! Și-a încuiat copiii în mașină, în Iași, și le-a spus polițiștilor că a pierdut cheile! Totul, dintr-un motiv incredibil! (Exclusiv)

Publicat: 28 iun. 2021
Un copil cu fața lipită de parbrizul unui autoturism
Doi părinți au stârnit un adevărat tărăboi în instanță, de la custodia copiilor: femeia a cerut emiterea unui ordin de protecție

Scandal cât casa stârnit de părinții unor copii din Iași! O femeie, Lucia B., a cerut recent emiterea unui ordin de protecție împotriva tatălui micuților, Anton B. Femeia susține că ieșeanul a luat copiii și, când a venit timpul să îi aducă înapoi acasă la ea, i-ar fi închis în mașină. Când a venit Poliția, bărbatul ar fi spus că nu mai găsește cheile de la autoturism

Un bărbat este acuzat de consoartă că ar fi închis intenționat copiii în mașină. Când au venit polițiștii, acesta ar fi motivat că nu poate duce micuții acasă, la mama lor, pentru că nu mai găsește cheile de la autoturism. Din acest motiv, ieșeanca Lucia B. le-a cerut magistraților să emită un ordin de protecție pe numele lui Anton B. Inițial, Judecătoria Iași a admis în parte solicitarea formulată de femeie, însă aceasta din urmă a contestat decizia, sperând să obțină mai mult în instanță. Totuși, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au respins recent apelul Luciei B.

„Instanța respinge apelul declarat de reclamantă și apelul declarat de părât împotriva sentinței din 25 mai 2021, pe care o păstrează. Definitivă”, au menționat recent magistrații ieșeni.

Ce au decis inițial judecătorii ieșeni în cadrul acestui scandal

Procesul dintre Lucia B. și Anton B. a început pe 19 mai 2021. Prin sentința din 25 mai 2021, Judecătoria Iași a admis în parte cererea formulată de reclamantă. Magistrații au emis un ordin de protecție pentru o perioadă de o lună, timp în care bărbatul a fost obligat la păstrarea unei distanțe minime de 50 de metri față de cei doi copii, de 3 și 4 ani, față de locuința acestora din Iași și față de grădinița din Iași. Instanța a stabilit locuința minorilor în Iași, la mamă.

„Instanța respinge cererea de emitere a ordinului de protecție în ceea ce o privește pe reclamantă, ca neîntemeiată. Respinge celelalte măsuri solicitate a fi dispuse pe calea ordinului de protecție, ca neîntemeiate”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Ulterior, ambii părinți au contestat decizia.

Femeia din Iași l-a acuzat pe tatăl copiilor că i-a închis intenționat în mașină

Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, Lucia B. a solicitat emiterea unui ordin de protecție, în favoarea sa, dar și a minorilor, împotriva lui Anton B., prin care acesta să fie obligat la păstrarea unei distanțe minime de 200 de metri față de reclamantă și copii, față de locuința acestora și față de unitatea de învățământ și locul de muncă al victimei, interdicția pentru pârât de a se deplasa în municipiul Iași, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, cu victima și cei doi minori.

„Noi am divorțat, locuința minorilor fiind stabilită la mine. În favoarea pârâtului a fost stabilit un program de legături personale cu copiii săi. Respectând programul de legături personale, i-am dat copiii pârâtului sâmbătă, pe 15 mai 2021, urmând ca aceștia să fie aduși înapoi de tată duminică, la ora 18:00. Pe 16 mai 2021, băiatul mi-a trimis un mesaj prin care m-a rugat să îi mai las cu tatăl lor două ore în plus, fiind la bazin, solicitare cu care am fost de acord. În momentul în care au fost aduși, copiii erau uzi și obosiți, iar pârâtul i-a încuiat în mașină, susținând că nu poate deschide autoturismul.

Eu consider că minorii au fost terorizați de tată, fiind debusolați și nemaștiind cum să reacționeze. Pârâtul nu a făcut niciun demers pentru a discuta cu copiii, inoculându-le ideea că e mai bine să se întoarcă cu tatăl, decât să stea cu mine. Au fost chemați oameni de la poliție și un reprezentant al DGASPC Iași și, după ore petrecute la Poliție, am reușit să o iau pe minoră la ora 1:00, iar pe băiețel, la ora 4:00 dimineața. În tot acest timp, pârâtul nu a făcut niciun demers pentru a liniști copiii, dimpotrivă, i-a traumatizat psihic cu scopul de a-i lua înapoi la Bacău”, a spus femeia în instanță.

Aceasta a adăugat că, deși fostul soț locuiește în Bacău, el vine des în Iași, o urmărește, stă la scara blocului și îi creează o permanentă stare de temere și insecuritate, exercitând atât asupra sa, cât și a copiilor o violență psihologică în mod repetat. La rândul său, bărbatul a cerut respingerea cererii, susținând că el nu prezintă un pericol, nici pentru copii și nici pentru reclamantă.

„La acel incident, minorul I.M., profitând de faptul că toți adulții erau coborâți din mașină, a blocat ușile din interior, în încercarea de a nu fi despărțit de mine. Atunci, imediat, reclamanta a sunat la 112, deși eu nu aveam nicio vină, deoarece îmi lăsasem cheia tip cartelă în interiorul autoturismului, astfel că nu aveam posibilitatea să descui portierele”, a spus bărbatul.

Adauga un comentariu